Estul care scade dobânzile

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 29 martie 2015 144 afişări

Banca centrală a Ungariei a redus dobânda-cheie pentru prima oară în opt luni, cu 0,15%, la 1,95%, ca reacţie la ieftinirea petrolului şi la activitatea economică slabă din zona euro, care au împins inflaţia în teritoriu negativ.

Estul care scade dobânzile

”Relaxarea prudentă a politicii monetare va continua în sprijinul atingerii ţintei de inflaţie pe termen mediu„, arată comunicatul consiliului de politică monetară prezidat de guvernatorul Gyorgy Matolcsy.

Decizia de scădere a dobânzii, precizează Reuters, aliniază Ungaria la politica celorlalte bănci centrale din Europa Centrală şi de Est de impulsionare a creşterii economice în contextul dezinflaţiei puternice.

Recent, banca centrală poloneză a redus dobânda centrală cu 0,50%, iar BNR este aşteptată să reducă şi ea la 31 martie dobânda de poli-tică monetară cu 0,25%, la 2%, în cadrul ciclului de relaxare a politicii monetare început în august 2014.

Urmărește Business Magazin

/analize/servicii-financiare/estul-care-scade-dobanzile-14067638
14067638
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.