Cele mai rentabile 10 domenii pentru investitorii in pietele emergente (GALERIE FOTO)

Postat la 19 august 2010 118 afişări

Criza ii face pe investitorii de portofoliu sa caute oportunitati in pietele emergente cu randamentele cele mai bune. Lista investitiilor considerate "hot" e destul de generoasa, mergand de la companii de telecom, petrol si gaze pana la grupuri de media din Europa Centrala si de Est, intre care CME, proprietarul ProTV.

Tim Seymour, managerul unui fond de investitii cu risc ridicat specializat pe pietele emergente si fondatorul portalului specializat EmergingMoney.com, apreciaza ca printre domeniile cu potential pentru investitori figureaza companii asiatice din telecom si internet, banci din America Latina, ca si "mini-imperii media" de genul Central European Media Enterprises (CME).

Potrivit CNBC, principalii indici bursieri din cele patru tari din grupul BRIC - Brazilia, Rusia, India si China - au oferit in ultimul deceniu un randament mediu de 525%, in timp ce indicele S&P 500 a scazut in aceeasi perioada. Iar daca recesiunea a schimbat intrucatva datele problemei, amatorii de risc si de castiguri mari au la dispozitie in continuare suficiente oportunitati.

Conform ultimelor prognoze ale FMI, din iulie, cresterea PIB pe ansamblul economiilor emergente si al celor in curs de dezvoltare este asteptata sa fie tripla in acest an fata de cea a economiilor dezvoltate (6,8%, fata de 2,6%) si sa-si mentina superioritatea si la anul (6,4% fata de 2,4%).

Urmărește Business Magazin

/analize/servicii-financiare/cele-mai-rentabile-10-domenii-pentru-investitorii-in-pietele-emergente-galerie-foto-6949368
6949368
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.