Bursa in 2008

Postat la 08 ianuarie 2008 1 afişăre

2008 va fi cel mai probabil anul noilor emitenti la bursa. Fondurile de pensii private care vor investi in actiuni listate vor cauta cele mai bune randamente, iar companiile vor gasi bani din ce in ce mai usor pe piata de capital.

Cate oferte publice initiale vor fi la BVB?

Stere Farmache, director general BVB: „In 2008 vom avea un numar record de oferte publice initiale. Toate societatile care au inceput demersurile anul trecut (2007), aproximativ noua-zece la numar, vor putea finaliza pregatirile si listarea. Insa numarul de noi listari mai depinde si de conditiile pietei financiare“.

Se va lista Fondul Proprietatea in 2008?

Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor: „Avand in vedere ca nu a fost inca ales consultantul financiar si nici administratorul de fond, va fi foarte greu, daca nu imposibil, ca Fondul sa se listeze in 2008. Bine ar fi sa nu am dreptate“.

Ce inseamna anul electoral pentru bursa?

Anul trecut, influenta evenimentelor politice a fost redusa, iar piata de capital tinde sa se delimiteze de lumea politica. Dar deciziile politicului in ceea ce priveste economia sunt foarte importante, mai ales pentru investitorii straini, spune Cornel Fumea, director general al BRD Securities: „E greu de spus acum cum va fi afectata piata, deoarece depinde de deciziile care vor fi luate. Insa influenta va exista“.

Care vor fi cele mai bune randamente?

Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust: „Anul trecut cel mai mare avant a fost inregistrat de constructii, cu toate subsectoarele adiacente, domeniu care va continua si in 2008 cu randamente bune. Dar si bancile, atat timp cat nu sunt afectate de problemele internationale, ofera stabilitate si profituri mari“.

Cu cat vor creste indicii BET si BET-FI?

Razvan Pasol, director general al Intercapital Invest: „Este dificil de facut o estimare, insa eu cred ca nu vom avea randamente mari. La fel ca si in 2007, cresterea principalilor indici nu va depasi probabil 30%“.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare
/analize/servicii-financiare/bursa-in-2008-2327159
2327159
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.