Bursa de la Sibiu intra in lupta stransa cu BVB

Postat la 01 februarie 2010 36 afişări

Sprijinita din umbra de bursa din Varsovia, cea de la Sibiu are ambitia de a reusi unde a esuat cea de la Bucuresti – sa devina o bursa relevanta in regiune.

Toata crema pietei de capital romaneasca a fost prezenta saptamana trecuta la Sibiu mai mult pentru a se convinge cu ochii lor ca anuntul facut cu surle si trambite de Teodor Ancuta, directorul general al operatorului bursier de la Sibiu, Sibex, lansarea celei de-a doua piete de actiuni din Romania, are acoperire. Si chiar asa a fost. La scurt timp, cotatiile de cumparare si de vanzare ale actiunilor operatorului Sibex au inceput sa zburde pe ecran, semn ca momentul istoric despre care tot vorbea fondatorul Bursei din Sibiu in fata auditorului avusese loc deja si anume primele tranzactii cu actiuni Sibex (SBX) derulate pe platforma proprie chiar in ziua in care operatorul implinea 15 ani de existenta. Era pentru prima data cand se listau actiunile unei burse din sud-estul Europei.

Tot atunci conducerea Sibex a lansat la tranzactionare contractele la termen pe cel mai cunoscut indice american, Dow Jones, si s-au realizat primele tranzactii cu certificate de emisie a dioxidului de carbon.

"Speram ca impreuna cu Bursa din Varsovia sa ajungem si noi la macar 15-20% din cat realizeaza dansii. Asa cum stiti, Varsovia este pe locul doi in lume la IPO (oferte publice initiale - n. red.)", spune Teodor Ancuta.

Bursa din Varsovia, care a devenit la finele anului 2007 actionar al Sibex cu o participatie de 1,8%, sustine operatorul roman printr-un program de listari duble pe ambele piete care va incepe cel mai probabil cu producatorul de adezivi Adeplast Oradea.

"Listarile duble reprezinta o oportunitate pentru companii, pentru ca asigura lichiditatea, bursa din Varsovia fiind o piata mare", spune Ancuta.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
Sibiu,
BVB,
Teodor Ancuta,
actiuni
/analize/servicii-financiare/bursa-de-la-sibiu-intra-in-lupta-stransa-cu-bvb-5462684
5462684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.