Astra asigura prima racheta spatiala romaneasca

Postat la 28 iulie 2010 16 afişări

Astra Asigurari va asigura navele si echipajele care vor participa la operatiunile de lansare de pe Marea Neagra a rachetei Helen 2, prima racheta spatiala romaneasca.

Astra Asigurari si Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) au semnat un parteneriat pentru spijinul Misiunii 4 - lansarea rachetei Helen 2, prima racheta spatiala romaneasca, participanta in competitia internattionala de astronautica Google Lunar X Prize.

ARCA participa din 2008 in competitia Google Lunar X Prize, care ofera un premiu de 30 de milioane de dolari echipei care lanseaza pe suprafata Lunii o racheta cu un robot care sa aselenizeze. In acest sens, ARCA dezvolta sonda lunara ELE si racheta lansatoare de ;ateliti Haas.

In aprilie 2010, ARCA a testat in zbor, la altitudine de 5.000 de metri, echipamentele rachetei Helen, cu un balon cu aer cald. Lansarea rachetei Helen 2, care va avea loc curand, are dubla finalitate. Pe de o parte, lansarea primei rachete spatiale romanesti, iar pe de alta parte, testarea de subansamble pentru lansatorul lunar HAAS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
Astra,
Helen
/analize/servicii-financiare/astra-asigura-prima-racheta-spatiala-romaneasca-6741303
6741303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.