Asigurare in caz de haos

Postat la 23 septembrie 2008 39 afişări

Criza asiguratorului american AIG, salvat la limita de la faliment, a generat si pe piata romaneasca o unda de soc si multe intrebari. Cum va resimti industria locala de asigurari si pensii haosul de pe pietele financiare internationale? Si cat de protejati sunt clientii romani?

 

Atata vreme cat industria financiara mondiala este intr-un haos fara precedent, ar fi absurd sa ne gandim ca piata romaneasca poate ramane indiferenta si “protejata sub vreun clopot de sticla”, recunoaste Gheorghe Grad, director general al brokerului de asigurari SRBA si membru in consiliul director al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR).

 

Criza financiara americana, pe un crescendo ce a culminat saptamana trecuta cu falimentul bancii de investitii Lehman Brothers, cu preluarea Merrill Lynch de catre Bank of America si preluarea de catre stat a celui mai mare asigurator american, AIG, nu avea cum sa nu creeze si in Romania o unda de soc. “Intr-un efect de domino, exact aceasta panica este cea care poate crea probleme chiar si acolo unde altfel n-ar fi motive sa apara”, adauga Grad, referindu-se la piata romaneasca a asigurarilor si a pensiilor. 

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AIG,
banci,
criza,
faliment,
finante,
pensii,
asigurari
/analize/servicii-financiare/asigurare-in-caz-de-haos-3219535
3219535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.