Şeful de recrutare al LinkedIn dezvăluie primul lucru pe care îl cere unui candidat

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 16 ianuarie 2017 2229 afişări

Şeful de recrutare al LinkedIn dezvăluie primul lucru pe care îl cere unui candidat

Atunci când şeful de recrutate al LinkedIn Brandon Browne intervievează un candidat, unul din primele lucruri pe care le face este să îi ofere respectivului un marker.

Browne se află la conducerea departamentului de recrutare din 2010, şi spune că de-a lungul timpului a descoperit un indicator extrem de bun în ceea ce priveşte abilităţile candidaţilor.

El întreabă fiecare candidat, indiferent de poziţia pe care vrea să o ocupe, care este lucrul care îl pasionează în mod special. Apoi, cu ajutorul markerului, candidatul trebuie să schiţeze modul în care acel lucru funcţionează.

"E o situaţie destul de ambiguă", spune Browne, "aşa că persoana în cauză trebuie să dea dovadă de spontaneitate."

Spre exemplu, explică Browne, dacă unui candidat îi place să producă bere în timpul liber, atunci el trebuie să explice în detaliu cum realizează acest lucru.

Şeful reţelei de recrutare spune că sunt patru lucruri pe care le poţi afla în urma acestui exerciţiu:

La ce ţin candidaţii cel mai mult?

Cât de bin se pot exprima?

Cum explică ei un proces?

Cum se descurcă un candidat cu ambiguitatea?

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.