Cele mai grele întrebări de la interviurile de angajare

Postat la 22 februarie 2017 305 afişări

Sunt multe lucruri care pot merge prost atunci când vorbim de un interviu de angajare. De la întârzieri şi până la alegerea unei ţinute nepotrivite, sunt numeroase elemente care pot afecta şansele candidaţilor.

Cele mai grele întrebări de la interviurile de angajare

Cu toate acestea, cele mai mari probleme vor fi, de obicei, legate de răspunsurile la întrebările angajatorilor. Iată câteva dintre cele mai grele astfel de întrebări.

Ce lucru din CV-ul tău este mai apropiat de fals decât de adevăr?

Cum să răspunzi: Dacă răspunsul tău e "nimic", atunci vei părea prea defensiv. Cel mai corect este să spui că toţi încearcă să arate cele mai bune lucruri pe CV, iar apoi să schimbi cursul conversaţiei către realizările tale.

Cum te-ar descrie inamicul tău?

Cum să răspunzi: Trebuie în primul rând să insişti pe ideea că nu eşti genul de persoană care să aibă inamici, dar accepţi rivalitatea cu un alt individ. Un exemplu bun este sportul, acolo unde "un inamic" te poate împinge spre rezultate mai bune.

Cum te descurci atunci când ai o zi proastă?

Cum să răspunzi: Aici ai o ocazie bună de a oferi câteva detalii despre viaţa ta personală, despre hobby-urile tale, iar aceste lucruri ar trebui să te pună într-o lumină favorabilă.

Eşti un om plăcut?

Cum să răspunzi: Evită răspunsuri simple, precum "da" sau "nu". Gândeşte-te la personalitatea ta şi la tipul de companie la care vrei să te angajezi, iar apoi oferă un răspuns mai detaliat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.