Andreea Strugaru: Pandemia a fost un moment bun de conştientizare a importanţei construirii echipei şi a strategiei de business în jurul valorilor

Autor: Andra Stroe Postat la 22 iulie 2021 53 afişări

Andreea Strugaru: Pandemia a fost un moment bun de conştientizare a importanţei construirii echipei şi a strategiei de business în jurul valorilor

Managing Partner şi Director de marketing Kadra


Cifră de afaceri (2019): 39 mil. leiProfit net (2019): 3,4 mil. lei Număr de angajaţi: 95


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Poate lecţia cea mai importantă pe care am învăţat-o în această perioadă a fost cea legată de importanţa fiecărui om din echipă, de capacitatea ta ca lider de a transforma fiecare angajat într-unul dispus să rămână loial valorilor companiei şi să-şi folosească întreaga capacitate de muncă şi implicare pentru a face faţă schimbărilor intervenite.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Este legată exact de investirea într-un complex proiect de HR. Pandemia a fost un moment bun de conştientizare a importanţei construirii echipei şi a strategiei de business în jurul valorilor.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Pe parcursul anului trecut, mi-am dat seama că orice organizaţie are nevoie de un lider care să ştie să-şi păstreze cumpătul şi să aibă grijă pe cât posibil de oameni. Mi-am dat seama că e important ca în lipsa unor răspunsuri pe care nu le ai – să le arăţi oamenilor că eşti alături de ei, că împărtăşiţi aceleaşi temeri, dar şi convingeri că împreună o veţi scoate la capăt. Am învăţat că e în regulă să spui „nu ştiu”, decât să te prefaci că ai soluţii pentru toate. Eposibil ca tocmai aceste aparente «slăbiciuni» să apropie oamenii mai mult decât orice altceva şi să-i motiveze să meargă împreună cu vitalitate şi încredere. 

—   Work from home sau de la birou?

Eu, în cea mai mare parte a timpului, am fost la birou.  Totuşi oamenii sunt diferiţi, unora li se potriveşte să lucreze de acasă, altora nu. O bună parte din echipa noastră nu poate munci de acasă – tehnicienii, managerii de proiect – ei au fost în toată această perioadă pe teren şi pentru asta au parte de întreg respectul şi recunoţtinţa mea. Cred că în viitor vom avea un mix, iar principiul pe care ne vom baza în stabilirea proporţiei ideale va fi: sistem motivant pentru oameni şi productiv pentru companie.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Acasă – în mijlocul familiei, acolo unde mă simt în siguranţă, unde e oaza mea de linişte, înţelegere şi totodată optimism. La serviciu: în mijlocul oamenilor, al celor cu care împărtăşesc aceeaşi energie şi, din nou, optimism. Vacanţă: şi aici nu mă refer doar la o vacanţă anume, la mare sau la munte, ci şi la o simplă rupere de ritm care mă ajută ca pentru câteva zile să stau departe de gândurile şi problemele care mă preocupă, să văd altceva, să fac lucruri dintre cele mai simple care să mă relaxeze şi să mă umple de energie, totodată.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Fiica mea. Puterea ei, faptul că a trecut cu brio peste toate, au fost o adevărată inspiraţie pentru mine.

—   Putere vs. feminitate:

Sub nicio formă nu se exclud. După părerea mea, în orice femeie, oricât de slabă ar fi, zace o doză de putere care se activează în cele mai grele, iar, uneori, neaşteptate momente. La fel cum, oricât de puternică ar fi, orice femeie are momentele ei de slăbiciune, feminitate, tandreţe care nu permit o categorisirea a ei într-un fel sau altul.  Eu cred că tocmai în asta stă şi frumuseţea şi puterea femeii: în complexitatea ei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.