Compania care-ţi construieşte un apartament în două săptămâni

Autor: Florin Casota Postat la 19 decembrie 2017 450 afişări

Bangalore este considerat un Silicon Valley al Indiei, locul unde mai multe afaceri din domeniul tehnologiei au înflorit. Drept urmare, ca orice oraş de succes, Bangalore are o problemă cu disponibilitatea apartamentelor.

Preţurile locuinţelor au crescut cu 130% din 2010 până în prezent, conform datelor Reserve Bank of India. Hemant Attray şi Rajesh Kotta au crezut că au un răspuns atunci când au fondat SquarePlums în februarie 2016, dar curând au aflat că nu pot ţine pasul cu cererea, scrie CNN.

Utilizând metode de construcţie tradiţionale, un bloc se ridică, cel mai rapid, într-un an şi jumătate, dar construcţia se poate întinde şi pe trei ani. Cei doi au găsit o metodă de a reduce acest timp la doar două săptămâni.

Au reuşit asta bazând construcţia pe containere de transport făcute pe comandă. Astfel un apartament realizat de SquarePlums are în jur de 18,5 mp, iar chiria lunară pentru o locuinţă este de 280 de dolari. SquarePlums creează design-ul şi o companie de construcţii le construieşte. Mai multe se pot face în acelaşi timp şi se pot grupa uşor într-un complex. Pentru a face faţă căldurii din India, apartamentele sunt izolate termic.

"Dacă ai intra legat la ochi nu ţi-ai da seama că eşti într-un container", spune Attray.

SuarePlums a devenit profitabilă încă din primul an de activitate, iar Attray estimează că utilizarea containerelor scade costul de producţie cu aproape 20% faţă de construirea unui imobil tradiţional.

Compania vrea să vadă reacţia clienţilor înainte de a decide expansiunea în alte oraşe.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.