Cele mai inovatoare companii din România: Darian DRS, aplicaţia DarianX

Autor: Dorin Oancea Postat la 27 noiembrie 2014 426 afişări

Prin intermediul DarianX se desfăşoară întreaga interacţiune între companie şi oricare dintre clienţii săi, într-un mediu specializat şi securizat.

Cele mai inovatoare companii din România: Darian DRS, aplicaţia DarianX

Elementul de noutate:

Necesitatea dezvoltării unei astfel de platforme a apărut odată cu creşterea numărului de clienţi şi a numărului de rapoarte de evaluare realizate într-un an. DarianX este un produs informatic creat special pentru Darian DRS SA şi implementat de companie pentru a reduce semnificativ timpul de procesare a comenzilor şi rezultatelor acestora. Aplicaţia DarianX permite vizualizarea în orice moment şi din orice loc a stadiului unei lucrări. Aplicaţia este interconectată cu Google Maps pentru a identifica pe hartă cât mai precis obiectivul de evaluat.


Efectele inovaţiei:

Procesul de suport de urmărire şi gestiune contabilă se realizează cu economii importante în termeni de oameni, timp şi bani. În termeni de creştere a productivităţii, faţă de perioada de dinainte de implementare, numărul rapoartelor de evaluare realizate pe an a crescut de mai mult de două ori în condiţiile în care numărul celor care participă la realizarea lor a fost, în mare, acelaşi.

În termeni de calitate, versiunea 2 a sistemului a fost upgradată în vara anului 2013 prin îmbunătăţirea modulului de verificare existent, prin trecerea la un sistem dedicat, mai riguros, de verificare a fiecărui raport de către o echipă dedicată de verificatori. Începând cu vara anului 2013 şi până în septembrie 2014 un număr de peste 11.000 de rapoarte au trecut prin filtrul de calitate al verificării utilizând noul modul de verificare a rapoartelor.

Încă din prima versiune, aplicaţia deţine un modul de date de piaţă, care în momentul implementării versiunii 2 şi în anul care a urmat (2011) a fost dezvoltată, acumulând în acest moment un număr de 43.500 comparabile (tranzacţii şi oferte) de pe teritoriul întregii ţări, aferente perioadei 2010 – 2014. Ultimul, dar nu cel din urmă modul implementat în vara anului 2014, este modulul de evaluare asistată pentru apartamente, care oferă suport pentru întocmirea şi realizarea de rapoarte de evaluare pentru scopuri de garanţie bancară integrând informaţiile existente în baza de date cu cele culese de evaluator pe teren direct pe suport electronic şi generând o reducere substanţială a timpului de execuţie.


Descriere:

DarianX este locul unde solicitările clienţilor sunt preluate, prelucrate şi unde sunt generate ofertele. Odată acceptată oferta de către client, aceasta este alocată unuia dintre experţii, evaluatorii şi consultanţii companiei, în funcţie de specificul fiecăreia, astfel încât comanda este redirecţionată către expertul cel mai în măsură să îndeplinească cerinţele clientului.

Programul numără 10 module interconectate, fiecare cu până la 10 proceduri sau rapoarte distincte, în care sunt conectaţi un număr de 130 de utilizatori din întreaga ţară. Sistemul informatic Darian permite clienţilor instituţii bancare interconectarea cu propriile sisteme, plasarea electronică a comenzilor, verificarea şi controlul lucrărilor proprii, urmărirea stadiilor, contactul cu echipa alocată proiectului precum şi rapoarte periodice.

Business Magazin a lansat în 24 noiembrie prima ediţie a catalogului "Cele mai inovatoare companii din România".

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/cele-mai-inovatoare-companii-din-romania-darian-drs-aplicatia-darianx-13655529
13655529
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.