Restaurantele McDonald's cu cele mai mari vânzări din România

Postat la 26 februarie 2015 1991 afişări

Restaurantele McDonald's cu cele mai mari vânzări din România

McDonald’s a intrat direct pe piaţa din România acum 20 de ani, însă com­­­pania a oferit de-a lungul anilor fran­cize şi unor antreprenori locali, astfel că şap­te restau­rante sunt operate în sis­tem de franciză, potrivit ultimelor date. A­nul tre­­cut, compania nu a mai des­chis niciun res­taurant, însă a dez­voltat re­ţeaua de ca­fe­­nele cu încă patru unităţi, în pre­zent aces­­tea ajungând la un număr de 14 lo­caţii, informează ZF.

În prezent compania are 67 de res­ta­u­ran­te deschise în România, cele mai per­for­mante fiind cele din com­plex­ul co­mer­­cial Unirea şi din Gara de Nord (Bu­cu­reşti), iar printre lo­caţiile cu cele mai mari vânzări se nu­mă­ră şi Constanţa, Plo­ieşti şi Timi­şoa­ra. În total, restau­ran­tele McDonald’s au avut anul trecut în Ro­mânia peste 55 mil. de vizitatori.

McDonald’s România este o companie cu afaceri de 415 milioane de lei ( 94 mil. euro) în 2013. McDonald’s este liderul pieţei de restaurante din România şi concurează pe segmentul de fast food cu alte branduri de peste ocean precum KFC şi Pizza Hut. Cât despre afacerile înregistrate de com­pa­nie anul trecut, directorul general, Daniel Boaje, nu înaintează cifre, însă spune, citat de ZF, că 2014 a fost un an bun. „Anul 2014 a fost un an bun cu multe realizări. (...) Am avut anul trecut creş­tere a afa­ce­rilor. Am cres­cut, aşa cum ne aştep­tam”.

În România, McDonald’s are peste 4.000 de angajaţi şi 600 de parteneri locali (pentru echipamente, training angajaţi, dar şi alimente) printre care se află şi Albalact pentru lapte, Râureni pentru suc de mere şi dulceţuri şi Titan, pentru chifle, potrivit datelor Ziarului Financiar.

Restaurantul cu cele mai mari încasări este şi primul McDonald’s deschis în Bucureşti în decembrie 1995, la parterul magazinului Unirea. În ziua deschiderii, restaurantul a atras peste 15.300 de clienţi care au cumpărat cel puţin un produs, stabilind un record pentru istoria McDonald’s. Între timp, concurenţi precum KFC, Subway şi Springtime au deschis restaurante în vecinătate, atât în piaţa Unirii, cât şi la Gara de Nord.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mcdonald's,
restaurante,
vanzari,
angajati
/analize/comert/restaurantele-mcdonald-s-cu-cele-mai-mari-vanzari-din-romania-13895409
13895409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.