Luiza Stoica: Motivaţia şi spiritul de echipă sunt esenţiale pentru a trece peste orice provocări

Postat la 15 iulie 2021 186 afişări

Luiza Stoica: Motivaţia şi spiritul de echipă sunt esenţiale pentru a trece peste orice provocări

Director de Operaţiuni, McDonald’s România Premier Restaurants România


Cifră de afaceri (2019): 927 mil. lei Profit (2019): 127 mil. lei Număr de angajaţi: 5.000


—  Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie este:

Că oamenii din jurul meu sunt o sursă infinită de învăţare. La McDonald’s, ne-am adaptat rapid măsurilor de siguranţă impuse în contextul pandemiei. Împreună cu oamenii din restaurantele McDonald’s am fost alături de clienţi şi de comunităţile din care facem parte. De la ei am învăţat că motivaţia şi spiritul de echipă sunt esenţiale pentru a trece peste orice provocări.

—  Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Pentru mine şi pentru întreaga echipă a fost extrem de important să rămânem aproape de clienţii noştri, să le oferim în continuare produsele preferate prin McDelivery, la McDrive şi comenzi la pachet.

—  Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Cred foarte tare în puterea exemplului personal. Aşadar, am preferat să fiu alături de ei de fiecare dată când a fost posibil, să îi ascult, să îi îndrum şi să îi încurajez prin vorbe bune şi zâmbete, chiar dacă au fost ascunse sub mască. În echipă, motivaţia are un impact puternic, de aceea îmi pun amprenta personală în acţiunile şi în modul de lucru pe care îl implementăm. Comunicarea transparentă şi clară rămâne definitorie şi te duce cu un pas important înainte în atingerea obiectivelor. Sunt mândră să văd în echipă oameni talentaţi, deschişi la schimbare, care doresc să se dezvolte şi să contribuie la succesul afacerii noastre.

—  Work from home sau de la birou?

Categoric, din restaurantele noastre. Acolo este scena, acolo se întâmplă acţiunea. Îmi place să observ clienţii, să interactionez cu aceştia. De la ei îmi iau feedback-ul, ei ne spun, în final, dacă facem bine. Rolul meu presupune vizite frecvente în restaurante şi păstrarea legăturii cu echipele din întreaga ţară pentru a lua cele mai bune decizii împreună. Am rămas aproape de colegii mei şi am lucrat cot la cot cu ei, asigurându-mă că toate măsurile de siguranţă sunt respectate atât pentru ei, cât şi pentru clienţii noştri, şi că standardele serviciilor şi produselor oferite de McDonald’s rămân cel puţin la fel de ridicate.

—  Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Îmi iau mereu energia din restaurantele McDonald’s, de la colegii mei. Îmi place să fac vizite în cât mai multe dintre ele şi să redescopăr farmecul şi specificul fiecăruia. Acolo, redescopăr oamenii care dau energia fiecărui restaurant, chiar dacă ele încă nu funcţionează la capacitate maximă.

—  Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Am avut bucuria şi norocul să îl am aproape, câteva luni, pe Tomasz Nawrocki, responsabil de operaţiunile McDonald’s din Malta, Grecia, România şi Ţările Baltice. Ne-a oferit suportul său pentru coordonarea operaţiunilor din România şi am avut şansa să îl observ gestionând situaţii cu care noi nu ne confruntasem local.  Am învăţat de la el ce înseamnă să fii un manager performant şi un coleg bun pentru echipe din ţări diferite.

—  Putere vs. feminitate:

Feminitatea şi puterea nu s-au exclus niciodată, dimpotrivă. Un lucru mai puţin cunoscut despre echipa McDonalds’s este faptul că e formată din femei în proporţie de 60%. Cred că este nevoie să dăm mai multă voce femeilor în general şi mă bucur să văd tot mai multe companii care au femei în poziţii de conducere, care ţin cont de expertiza lor şi care şi-au dat seama că puterea unei echipe vine din diversitatea membrilor ei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.