Leroy Merlin întrerupe colaborarea cu companiile care nu sunt responsabile faţă de mediu

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 01 martie 2017 700 afişări

Leroy Merlin, unul dintre cei mai importanţi retaileri de bricolaj la nivel mondial şi unul din liderii pieţei de bricolaj din România, anunţă întreruperea colaborărilor cu companiile care nu deţin certificările de sustenabilitate FSC şi PEFC.

Leroy Merlin întrerupe colaborarea cu companiile care nu sunt responsabile faţă de mediu

Începând cu luna februarie, Leroy Merlin România a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn, provenite de la companii naţionale şi internaţionale, care nu respectă standardele de sustenabilitate şi certificările FSC (Forest Stewardship Council) şi PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

Procesul de înlocuire a produselor delistate se va întinde pe o perioadă de maxim 3 luni, astfel încât românii să regăseascăa în scurt timp sortimentaţiA. Departamentele de Tâmplărie şi Materiale de construcţii din cadrul Leroy Merlin România depun eforturi susţinute în acest sens şi sunt deja în negocieri cu noi furnizori. 

Acest demers face parte din filosofia de afaceri a Leroy Merlin, care pune accent pe etica în afaceri, sustenabilitate şi grija pentru mediul înconjurător.

 “În cultura organizaţiei noastre, pe primul plan sunt oamenii, iar parteneriatele de afaceri sunt bazate pe încredere şi respect reciproc. Respectul faţă de mediul înconjurator este o preocupare a fiecaruia dintre noi, cei din echipa Leroy Merlin. Ne dorim, în egala masură, ca partenerii noştri să se comporte responsabil şi să imbrăţişeze aceleaşi valori în care noi credem. Doresc sa ii asigur pe toţi partenerii noştri, de la angajaţi la colaboratori sau autorităţi, de întreaga noastră integritate în ceea ce priveşte activităţile noastre comerciale pe teritoriul fiecărei ţări în care ne desfăşurăm activitatea şi de asemenea, de respectarea cu stricteţe şi fără echivoc a legilor ce guvernează aici. Trebuie sa fim cu toţii de acord, că nu putem să construim un viitor mai bun pentru noi şi pentru copiii noştri fără respect reciproc în comunitate şi fără respect faţă de resursele naturale ale mediului înconjurător.“ a declarat Frédéric Lamy, directorul general Leroy Merlin România.

În prezent, în România, funcţionează 15 magazine Leroy Merlin, două magazine în Bucureşti: complexul comercial Sun Plaza şi parcul comercial Colosseum, un magazin pe Şoseaua Alexandria, în Bragadiru, Ilfov , un magazin în Craiova – Electroputere Mall, un magazin langă Ploieşti, pe DN1 km 6, comuna Blejoi, un magazin în Braşov pe Bd. Griviţei Nr.1L, un magazin în Constanţa pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 207, două magazine în Cluj-Napoca, pe Calea Turzii 186 şi pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 182, un magazin în Sibiu în incinta Shopping City Sibiu pe Str. Sibiului nr. 5, Şelimbăr, un magazin în Suceava pe Calea Unirii, nr. 27B, un magazin în Târgu Mureş pe Strada Gheorghe Doja 243 – Promenada Mall, un magazin în Bacău situat pe Calea Republicii, nr. 181 - centrul comercial Hello Shopping Park, un magazin în Iaşi situat pe Calea Chişinăului, nr 23 şi în Timişoara, pe Calea Şagului, DN59. 

Fondat în 1923, Leroy Merlin, care face parte din grupul Adeo, are peste 370 de magazine în 12 ţări şi este liderul actual al pieţei de bricolaj din Franţa şi al treilea retailer la nivel mondial.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.