Iulian Stanciu, CEO eMAG: "1 milion de euro am pierdut în primul an de Black Friday"

Autor: Florin Casota Postat la 13 noiembrie 2017 8505 afişări

Tradiţia companiei de reduceri Black Friday a fost demarată în România pentru prima dată de către eMAG în 2011, iar de atunci majoritatea retailerilor au preluat această iniţiativă şi organizează campanii de reduceri Black Friday aproape tot timpul anului.

Iulian Stanciu, CEO eMAG: "1 milion de euro am pierdut în primul an de Black Friday"

Popularitatea campaniei a crescut foarte mult, iar în prezent în jur de 70% dintre români ştiu ce este Black Friday. În primul an de campanie, eMAG a vândut 80.000 de produse în valoare de 34 de milioane de lei şi în ziua respectivă a avut peste 700.000 de vizite.

"După ce m-am întors din SUA şi am văzut ce fenomen este acolo am zis să implementăm şi la noi în România. Am făcut foarte multe greşeli la început din care am învăţat. De exemplu, am anunţat ora 5 dimineaţa pentru începere şi atunci a picat site-ul, apoi am vândut mai multe produse la preţ de reducere decât erau disponibile. În total, aş spune că am pierdut 1 milion de euro în primul Black Friday", a declarat Iulian Stanciu în cadrul unei conferinţe organizate cu prilejul anunţării campaniei Black Friday 2017, ce va avea loc pe 17 noiembrie. 

Anul acesta retailerul vrea să vândă 1.3 milioane de produse în valoare de 350 de milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.