Cele mai inovatoare companii din România: Metro încurajează interacţiunea dintre colegi şi spiritul de echipă cu un program de HR

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 13 decembrie 2014 451 afişări

Programul „Thank you“ este dezvoltat de departamentul de resurse umane al METRO SYSTEMS România şi oferă angajaţilor posibilitatea de a mulţumi colegilor pentru ajutorul oferit la locul de muncă. Concret, programul are o pagină specială pe intranet, unde angajaţii pot intra pentru a scrie mesaje de mulţumire colegilor şi pot alege un cadou personalizat cu logo-ul programului. Mesajul se imprimă pe o diplomă specială şi, împreună cu cadoul, vor fi oferite personal, de către colegul care mulţumeşte, celui care i-a oferit ajutorul. În acest fel se încurajează interacţiunea dintre colegi şi spiritul de echipă.

Cele mai inovatoare companii din România: Metro încurajează interacţiunea dintre colegi şi spiritul de echipă cu un program de HR

Elementul de noutate:

Încurajează în mod oficial colaborarea, contribuie la crearea unei atmosfere plăcute la locul de muncă, încurajează socializarea, spiritul de echipă şi prietenia între colegi. Programul este implementat de un an la METRO SYSTEMS România şi urmează să fie implementat la nivel internaţional. Scopul programului a fost dublu: eficientizarea muncii în echipă, în condiţiile în care în industria IT sunt necesare în egală măsură munca în echipă şi munca individuală, şi crearea unei culturi METRO SYSTEMS România în care recunoaşterea contribuţiei colegilor şi a eficienţei muncii în echipă să primeze.

Efectele inovaţiei:

La un an de la implementare, echipe consolidate în cadrul companiei împart succesul proiectelor pe care le gestionează. În primul an au fost trimise peste 1.000 de mesaje „Thank you“.

Descriere:

Programul beneficiază de un logo dedicat, care este promovat alături de alte elemente ale identităţii de brand pe materialele informative, în comunicarea internă către angajaţi şi este abordat ca parte a identităţii de brand, la capitolul valori METRO SYSTEMS România. Acest program susţine faptul că spiritul de echipă şi recunoaşterea contribuţiei colegilor sunt  valori promovate de companie.

Programul „Thank you“ a fost dezvoltat în cadrul companiei METRO SYSTEMS România. Ideea acestui program a pornit de la departamentul de resurse umane şi a fost  dezvoltată şi implementată exclusiv cu resurse interne.

Punerea în practică a acestui program a necesitat colaborarea mai multor departamente. Echipa care a implementat proiectul a fost formată din patru persoane din departamente diferite.  Ideea generată de departamentul de Resurse Umane a fost concretizată cu ajutorul colegilor dezvoltatori care au creat o aplicaţie „THANK YOU“ ce poate fi accesată şi folosită prin intermediul platformei de Intranet METRO GROUP.  Durata de implementare a programului a fost de câteva săptămâni. Programul „Thank you“ are un real succes intern, este coordonat de o persoană din departamentul de Resurse Umane şi beneficiază de promovare internă. Costurile se referă la achiziţionarea cadourilor şi la personalizarea acestora cu logo-ul programului. De asemenea, anual, se organizează „Thank you day“.

Business Magazin a lansat în 24 noiembrie prima ediţie a catalogului "Cele mai inovatoare companii din România".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
metro,
hr,
angajati,
colegi,
departament,
multumire
/analize/comert/cele-mai-inovatoare-companii-din-romania-metro-incurajeaza-interactiunea-dintre-colegi-si-spiritul-de-echipa-cu-un-program-de-hr-13713051
13713051
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.