Care sunt ţările cu cei mai productivi angajaţi?

Autor: Florin Casota Postat la 15 septembrie 2017 318 afişări

Japonezii cu electronice, germanii cu maşinile şi americanii cu tehnologia. Fiecare naţiune susţine că este cea mai bună într-un anumit domeniu. Dar care este ţara cu cei mai productivi muncitori?

Care sunt ţările cu cei mai productivi angajaţi?

Productivitatea angajaţilor este calculată împărţind PIB-ul per capita la orele lucrate ceea ce rezultă productivitatea pe oră. Astfel un cetăţean din Luxemburg produce 68,4 dolari pe oră, un norvegian 52,5 dolari, un elveţian 50 de dolari, un danez 38,1 dolari, iar un islandez 36,5 dolari. Pentru a calcula aceste sume au fost folosite datele FMI şi OECD.

Studiul arată că există o corelaţie directă între rata mare de productivitate şi orele lucrate. Ţările în care angajaţii lucrează mai puţin sunt mai productive, iar ţările unde aceştia lucrează mai mult sunt mai puţin productive.

O altă caracteristică a studiului este faptul că ţările din vestul Europei sunt printre cele mai productive din lume. De fapt, doar 6 din prime 36 de ţări nu sunt din vestul Europei.

Ţările cu cea mai mică productivitate sunt Mexic (3,6 dolari pe ora per angajat) şi Costa Rica (5,5 dolari). România nu a fost inclusă în studiu.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.