Ziua DECISIVĂ pentru Guvernul Grindeanu: Moţiunea de cenzură se votează în plen. Decizie de ultimă oră la PSD: Votul va fi la vedere. Parlamentarii vor trebui să arate cum votează

Postat la 21 iunie 2017 121 afişări

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu este votată miercuri în plenul reunit al Parlamentului. Calculele sunt făcute de ambele părţi şi ambele lasă impresia că deţin cifra corectă. Şi totuşi, va pica sau nu Cabinetul Grindeanu?

Ziua DECISIVĂ pentru Guvernul Grindeanu: Moţiunea de cenzură se votează în plen. Decizie de ultimă oră la PSD: Votul va fi la vedere. Parlamentarii vor trebui să arate cum votează

UPDATE: Conducerea PSD a decis ca votul pentru moţiunea de cenzură, care se va desfăşura astăzi în Parlament, să fie la vedere. În acest fel, toţi parlamentarii vor fi controlaţi cum votează.

Social democraţii şi reprezentanţii ALDE spun că au majoritate fără niciun fel de emoţie. ”Avem o cifră pe care v-am spus-o. Este cu vârf şi îndesat o majoritate necesară ca moţiunea să treacă. (...) Am făcut şi socoteala inversă. Ştim şi care sunt care sunt cei care vor vota împotriva moţiunii, deci ne-am asigurat că lucrurile sunt în regulă”, a venit răspunsul, cu o zi înainte de vot, din partea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Cei care puteau să joace un rol decisiv, aleşii UDMR, nu vor fi în sală la votul moţiunii. Toate negocierile au picat odată cu retragerea proiectelor din dezbatere, în cursul zilei de marţi.

Rând pe rând, proiecte ce vizau comunitatea maghiară prin alocarea de fonduri, numirea zilei de 15 martie, Ziua Comunităţii Maghiare sau pragul necesar pentru folosirea limbii materne în instituţiile publice, au fost retrase din dezbatere. Iar odată cu ele a plecat şi posibila susţinere din partea UDMR.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.