Zgonea despre demisia lui Oprea: Este o discuţie care duce către zona emoţională

Autor: Alina Novaceanu Postat la 25 octombrie 2015 64 afişări

O demisie a ministrul de Interne după moartea unui poliţist din coloana sa oficială este "o discuţie care se duce către o zonă emoţională", a declarat duminică preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, adăugând că nu poate să se pronunţe cât timp este în curs o analiză a MAI.

"Este o discuţie care se duce către o zonă emoţională. Eu sunt politician şi nu vreau să intervin într-un act de analiză pe care Ministerul de Interne o face. Îmi pare rău pentru familie, condoleanţe familiei, este o viaţă care s-a pierdut, este datoria Ministerului de Interne să afle adevărul. Cred că emoţia politicianului nu trebuie transferată asupra celor care, în acest moment, analizează. Nu comentez atâta timp cât există o acţiune în desfăşurare în cadrul Ministerului de Interne", a spus Zgonea, într-o emisiune a Pro Tv.

El a precizat că, în calitate de preşedinte al Camerei, nu a beneficiat şi nu a cerut să beneficieze de coloană motorizată întrucât îşi face planul astfel încât să ajungă la timp la întâlniri, arătând că Gabriel Oprea este membru CAST şi are alte atribuţii.

"În situaţia de faţă cred că organele de anchetă trebuie să prezinte rapid un raport să stabilească vinovaţii, atât pentru această persoană care şi-a pierdut viaţa, dar, pe viitor, să evităm astfel de evenimente. Cred că trebuie să fie mai clare, mai predictibile şi mai trasparente toate aceste acţiuni pe care le facem, respectiv cine, când şi unde are dreptul de a avea coloană motorizată. Eu pot să vă spun un singur lucru, ca preşedinte al Camerei, nu am beneficiat şi nu am cerut niciodată să beneficiez de aceste lucruri şi mi se pare de bun simţ şi normal pentru că eu îmi fac planul în aşa fel încât să ajung la timp la astfel de întâlniri. Ministrul de Interne este membru al CSAT, are alte atribuţii şi nu pot eu să analizez această chestiune. Sunt alte instituţii ale statului care analizează", a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei a precizat că nu a discutat cu Oprea despre acest caz, arătând că Oprea este "un partener loial al coaliţiei, om foarte serios", apreciat de corpul Ministerului de Interne.

"Este (Oprea-n.r.) un partener loial al nostru, este un om foarte serios, foarte apreciat de corpul Ministerul de Interne, despre această chestiune nu am avut nicio discuţie cu domnia sa", a adăugat Zgonea.

Întrebat dacă ar fi fost în locul lui Oprea, ar fi oprit la locul accidentului, Zgonea a spus că nu poate să facă supoziţii, dar au fost multe momente în care el a oprit la astfel de accidente.

"Nu pot să fac supoziţii. Dacă voi fi într-un astfel de moment, o să vedeţi cum o să reacţionez. Dar sunt foarte multe momente în care m-am oprit la astfel de accidente şi am întrebat dacă putem să dăm o mână de ajutor. Face parte din cultura mea şi din valorile social-democrate.Solidaritatea este una dintre valorile mele", a adăugat Zgonea.

"Este un eveniment nefericit în viaţa societăţii româneşti care trebuie tratat cu multă seriozitate. Existtă o anchetă în desfăşurare şi eu aştept rezultatele anchetei. Iar în funcţia de Interne, domnul Oprea şi-a făcut treaba cu prisosinţă pentru acest guvern şi pentru angajamentele pe care le-a luat în faţa Parlamentului. Eu, ca preşedinte al Camerei, ştiu care sunt angajamentele pe care le-a făcut şi pot să vă spun că şi-a ţinut cuvântul", a mai spus Zgonea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ZGONEA,
OPREA,
/actualitate/zgonea-despre-demisia-lui-oprea-este-o-discutie-care-duce-catre-zona-emotionala-14861349
14861349
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.