Zeci de profesori din România nu si-au luat salariile pe septembrie: „Nu mai avem bani. E primul an cand patim asa ceva”

Postat la 23 octombrie 2017 222 afişări

Creşterile salariale din sistemul bugetar creează probleme pentru primăriile mici din ţară.

Zeci de profesori din România nu si-au luat salariile pe septembrie: „Nu mai avem bani. E primul an cand patim asa ceva”

În Prahova zeci de profesori nu si-au luat salariile pe luna septembrie dupa ce visteriile primariilor au ramas goale. Reprezentantii DGFP Ploiesti spun ca sunt probleme in mai multe localitati din judet, inregistrate dupa majorarea salariilor.

 

Potrivit primarului Dan Boştină din comuna Salcia, jud. Prahova, 17 profesori ar fi trebuit sa-si primeasca salariile pe 9 octombrie, aferente activitatii din luna trecuta. Nu s-a intamplat acest lucru intrucat visteria e goala, informează aktual24.ro.

 

”Pe 9 octombrie am avut zi de salariu. Nu am dat salariile pentru ca nu avem bani. E primul an cand patim asa ceva, cu profesorii. A mai fost un an cand nu am avut bani si nu am dat salariile in Primarie trei luni. Dar la profesori, nu“, a declarat Bostina

Acesta a precizat ca in acest moment mai are suma de 5.000 de lei, pentru tot anul, pentru plata profesorilor.

“Scoala a avut alocat, pentru salarii, la inceputul anului, suma de 432.000, dintre care s-au cheltuit 427.000 de lei. Au ramas 5.000 de lei. S-a facut solicitare sa mutam banii din trimestrul IV in trimetestrul III, ceea ce s-a si realizat. Am ramas descoperiti in trimestrul IV cu suma de 150.000 de lei. Ne confruntam cu o situatie pe care nu o putem rezolva noi, pe plan local”, a afirmat primarul din Salcia.

Primarii au cerut suplimentarea fondurilor la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti, in conditiile in care banii pentru plata personalului didactic si nedidactic vin de la Ministerul Educatiei, prin Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti.

“Bani sunt. Asteptam o hotarare de Guvern si suplimentam fondurile pentru personalul didactic si nedidactic. Sunt probleme in mai multe localitati din Prahova. S-au majorat salariile si nu au ajuns banii”, a declarat Dumitru Bejinariu, purtatorul de cuvant al ministerului Educaţiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.