Zeci de mii de canadieni, supăraţi că trebuie să suporte cheltuielile de securitate ale ducilor de Sussex

Postat la 23 ianuarie 2020 2501 afişări

Zeci de mii de canadieni, supăraţi că trebuie să suporte cheltuielile de securitate ale ducilor de Sussex

Peste 80.000 de canadieni au semnat o petiţie prin care au cerut prinţului Harry şi soţiei sale, Meghan, să achite factura pentru agenţii de securitate, cât timp se află în ţară. Petiţia a fost demarată de Federaţia canadiană a contribuabililor, întrucât Laurel Collins, care este deputatul pentru oraşul Victoria, unde Harry şi Meghan sunt cazaţi, a declarat că cetăţenii nu ar trebui să fie obligaţi să plătească pentru costurile de securitate ale ducilor de Sussex. Petiţia a obţinut cele peste 80.000 de semnături în doar şase zile, scriu cei de la Daily Mail. 

Harry şi Meghan sunt pe insula Vancouver, unde se pregătesc să ducă o viaţă nouă împreună cu fiul lor de opt luni, Archie Mountbatten-Windsor, după ce au renunţat la îndatoririle regale.

Nu este clar cine va plăti factura pentru securitatea familiei atunci când vor părăsi oficial monarhia în primăvară.

Un fost ministru al Biroului de Interne a avertizat publicul britanic că ar putea face faţă unui „proiect de lege enorm”, în timp ce s-a speculat că ar putea fi convenit un acord de „partajare a costurilor” între Marea Britanie şi Canada.

Cu toate acestea, Collins spune că se va opune unui astfel de aranjament. Ea a declarat: „Sper că intenţionează să acopere costurile de securitate. Când vine vorba de banii cheltuiţi de guvernul nostru şi de banii contribuabililor, este important să punem acest lucru în context şi să ne gândim la priorităţile noastre. Printre priorităţile noastre se numără un trai mai accesibil pentru oameni, protejarea mediului şi cheltuirea banilor pentru lucrurile care contează cu adevărat pentru canadieni”.

Aaron Wudrick, directorul grupului, a declarat: „Canadienii sunt încântaţi să-i întâmpine pe duce şi ducesa în Canada, dar au spus clar că contribuabilii nu ar trebui să fie obligaţi să îi susţină în timp ce locuiesc aici. Părerea noastră este că premierul Trudeau trebuie să respecte dorinţele canadienilor şi să lămurească faptul că, în timp ce ducele şi ducesa sunt bineveniţi în Canada, ei trebuie să îşi plătească singuri cheltuielile”. Collins a adăugat la rândul său că doreşte să se concentreze asupra familiilor tinere din zonă, care „s-ar putea confrunta cu criza locuinţelor sau să se lupte cu accesibilitatea”.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Angus Reid, 73% dintre canadieni consideră că ţara nu ar trebui să achite factura de securitate a cuplului dacă cei doi vor ajunge să trăiască acolo permanent. În totalitate, cheltuielile pentru familia regală îi costă pe contribuabili peste 100 de milioane de lire sterline pe an, dar cifra reală nu este niciodată dezvăluită.

Harry şi Meghan îşi vor câştiga banii atunci când se vor ieşi complet din viaţa regală.

Prinţul de Wales va oferi un ajutor financiar privat lui Harry şi Meghan, dar nu se ştie dacă acesta va fi acoperit din venitul de 21 de milioane de lire sterline pe an al Ducatului din Cornwall sau din alte fonduri private. Harry i s-a alăturat lui Meghan şi Archie în Canada luni seară. Ducele de Sussex a călătorit însoţit de cel puţin doi ofiţeri de securitate, care câştigă peste 100.000 de lire sterline pe an, fără a include ore suplimentare sau cheltuieli.

Scotland Yard a spus că „nu comentează niciodată chestiuni legate de protecţia personală”, Poliţia Regală Canadiană refuzând de asemenea să comenteze, deoarece experţii au susţinut că preţul protejării Sussexurilor în străinătate ar putea fi cuprins între 3 milioane şi 6 milioane de lire sterline.

Şi în Marea Britanie există nemulţumiri cu privire la faptul că contribuabilii ar putea fi obligaţi să plătească gărzile de corp ale ducilor de Sussex, în ciuda faptului că se prevede un acord de „împărţire a costurilor” între cele două ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
securitate,
cheltuieli,
canada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.