Yahoo dispare! Şefa îşi dă demisia şi companie este vândută

Postat la 11 ianuarie 2017 9297 afişări

Yahoo dispare! Şefa îşi dă demisia şi companie este vândută

Ştiam că Yahoo a fost vândută către Verizon pentru 4,8 miliarde de dolari, însă nimeni nu se aştepta ca şi numele companiei să se schimbe. De azi, Yahoo devine Altaba, iar Mayer şi-a dat demisia din funcţia de CEO al companiei.

Potrivit presei americane, Verizon vrea să relanseze business-ul sub numele Altaba, ţinta principală fiind piaţa asiatică.

Altaba va coopera cu gigantul chinez Alibaba şi cu Yahoo Japonia, care va continua să activeze drept companie separată. Alături de Mayer au mai demisionat şi alţi membri ai board-ului printre care şi David Filo, cel care, în 1994, a pus bazele companiei împreună cu Jerry Yang.

Potrivit Techcrunch, Yahoo va păstra 15% din acţiuniile de la Alibaba şi 35,5% din acţiunile de la Yahoo Japonia, iar aceste bunuri vor supravieţui şi vor lua un alt nume, Altaba Inc., iar restul Yahoo-ul va fi integrat în Verizon. Altaba va funcţiona ca o companie de investiţii.

Potrivit sursei citate mai sus, se crede că Mayer s-ar putea să aibă un alt rol în cadrul integrări Yahoo în cadrul Verizon, însă nu s-a anunţat nimic oficial.

Marissa Mayer a fost cea mai bine plătită femeie CEO în 2015, câştigând 36 milioane de dolari.

 Venirea Marissei Mayer la conducerea Yahoo, în urmă cu patru ani, a creat un val de entuziasm printre acţionarii companiei şi nu numai. Prezenţa sa a alimentat aşteptările de redresare rapidă a Yahoo, care nu reuşea să crească veniturile din publicitate pentru a concura cu liderii de piaţă Google şi Facebook.

-ştire în curs de actualizare- 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
yahoo,
demisie,
nume,
companie,
asteptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.