WSJ: Ce conţine acordul Guvernului Theresa May pe tema Brexit

Postat la 16 noiembrie 2018 102 afişări

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale.

WSJ: Ce conţine acordul Guvernului Theresa May pe tema Brexit

"În sfârşit, Theresa May a ajuns la un acord cu Bruxellesul privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, un fapt care ne aminteşte ce a spus Winston Churchill despre democraţie - cea mai proastă formă de guvernare, în afară de toate celelalte", comentează publicaţia The Wall Street Journal într-un editorial intitulat "Cel mai bun acord Brexit prost / Tratatul de retragere din UE negociat de Theresa May este slab, dar este singura propunere".

În cazul în care planul aprobat de Guvernul Theresa May va trece de Parlamentul britanic, acordul va intra în procesul de ratificare, iar negocierile se vor axa pe relaţiile bilaterale post-Brexit.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acord,
guvern,
continut,
tema

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.