Wizz Air îşi dezvoltă baza de pregătire din Budapesta cu un simulator de zbor

Autor: Ioana Matei Postat la 13 octombrie 2016 112 afişări

Wizz Air îşi dezvoltă baza de pregătire din Budapesta cu un simulator de zbor

Wizz Air a anunţat începerea funcţionării unui  simulator avansat de cabină de pilotaj la centrul de pregătire pentru echipaje al companiei, aflat la Budapesta. 

Simulatorul fix, dedicat aeronavelor din familia A320, îl va suplimenta pe cel cu mişcare completă şi va oferi companiei o flexibilitate crescută pentru a se asigura că echipajele de zbor îşi menţin standardele ridicate de pregătire. Totodată, acesta permite planificarea de alte opţiuni pentru a răspunde nevoilor de training cerute de creşterea Wizz Air din viitor. 

 

Simulatorul, o replică fidelă a unei carlingi Airbus A320, este identic cu un simulator de zbor complet, însă fără mişcare, şi include un sistem vizual cu o calitate ridicată, cu vibraţii şi sunete, pentru a reda condiţii cât mai reale de zbor. Dispozitivul, furnizat de MPS, va fi folosit pentru trainingul piloţilor de diferite aeronave din clasa A320, inclusiv pentru obţinerea de licenţe pe tipul specific de aeronavă, şi pregătirea unor însoţitori de zbor. 

Asemănător cu simulatorul de zbor cu mişcare, lansat în mai 2013, simulatorul fix va fi, de asemenea, administrat de către Flight Simulation Company (FSC), un furnizor independent de top din Olanda, specializat în instruirea echipajelor şi în operaţiuni din centre de formare. FSC operează întregul centru de pregătire al Wizz Air. Situat în incinta aeroportului din Budapesta, centrul de antrenament se află în imediata apropiere a peste 2.800 de angajaţi Wizz Air. Wizz Air operează o flotă de 73 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 450 de rute de la 26 de baze, ce asigură conexiunea între 129 de destinaţii din 38 de ţări. În cadrul Wizz Air lucrează circa 2.800 de angajaţi. 

 

MPS dezvoltă, produce şi întreţine simulatoare care sunt replici specifice şi exacte ale cabinelor de zbor aparţinând aernoavelor Boeing B737 şi Airbus A320. Simulatoarele se bazează pe nevoile organizaţiilor de instruire de zbor şi a companiilor aeriene pentru dispozitive de înaltă calitate la preţuri accesibile, care sunt specifice anumitor categorii de avioane. MPS livrează produse şi servicii la nivel mondial pentru Authorized and Type Rating Training Organizations (organizaţiile autorizate de instruire pentru diverse tipuri de aeronave), şi pentru companiile aeriene importante care deţin centre de instruire interne. MPS are o bază la nivel global pentru simulatoarele sale autentificate JAA/EASA şi FAA. Flight Simulation Company B.V.este o companie privată, independentă şi a fost fondată în 2005 de către o echipă de management formată din profesionişti cu experienţă în industria de instruire în aviaţie. FSC activează în primul rând în instruirea de simulare de masă pe aeronave Airbus şi Boeing şi oferă atât instruire de genul wet-lease şi cât şi dry-lease. Activităţile wet-lease din cadrul FSC includ o gamă largă de programe de instruire, incluzând formarea piloţilor şi instruirea echipajului de zbor. FSC operează 12 simulatoare de zbor complete în Amsterdam Schiphol Airport, Budapesta, şi din octombrie 2016 în Mönchengladbach. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.