Windows îi prinde în sfârşit din urmă pe Apple şi Android cu noua versiune a sistemului de operare pentru smartphoneuri şi tablete

Autor: Luciana Georgescu Postat la 20 aprilie 2014 63 afişări

Windows va lansa versiunea îmbunătăţită a sistemului de operare pentru smartphoneuri Windows 8.1, care speră compania va conduce la un grad mai ridicat al funcţionalităţii dar şi la creşterea cotei de piaţă, în prezent cu mult în urma celei deţinute de competitorii iPhone şi Samsung, scrie Business Insider.

Windows îi prinde în sfârşit din urmă pe Apple şi Android cu noua versiune a sistemului de operare pentru smartphoneuri şi tablete

Windows va lansa versiunea îmbunătăţită a sistemului de operare pentru smartphoneuri  Windows 8.1, care speră compania va conduce la un grad mai ridicat al funcţionalităţii dar şi la creşterea cotei de piaţă, în prezent cu mult în urma celei deţinute de competitorii iPhone şi Samsung, scrie Business Insider.

Windows a dezvăluit noile caracteristici ale sistemului de operare introdus în urmă cu 3 ani, la începutul lunii aprilie, în cadrul conferinţei anuale Build, unde bloggerii de la Business Insider au avut ocazia să testeze versiunea actualizată a Windows 8.1.

Principalele îmbunătăţiri ale dezvoltatorilor sunt:

  1. Asistenta virtuală Cortana

Cea mai importantă caracteristică este introducerea asistentei virtuale Cortana, creată să concureze cu asistenţii vocali Google Now şi Siri de la Apple. Avantajul şi dezavantajul Cortanei, faţă de produsele competitorilor este asemănarea cu persoanele reale. Vocea Cortanei seamănă mult mai bine cu vocea unui om decât cu cea a unui robot, cum este cazul lui Siri.

Cortana a reuşit să răspună aproape tuturor întrebărilor adresate de bloggerii de la Business Insider, însă au fost destul de multe situaţii în care apăreau rezultate de pe motorul de căutare Bing, în locul unui răspuns.

Compania Microsoft a spus că pe măsură utilizatorii vor apela din ce în ce mai des la asistenta virtuală va fi, Cortana va oferi un număr mai mare de răspunsuri individualizate şi din ce în ce mai puţine răspunsuri preluate de pe Bing.

Pentru utilizatorii care nu vor să vobească cu asistenta virtuală, comanda poate fi trimisă în scris, iar Cortana va răspunde printr-un mesaj text.

  1. Jurnalul Cortanei

Cortana este dotată cu un jurnal pentru a fi la curent cu preferinţele, interesele, cercul de prieteni sau locurile preferate ale utilizatorilor, exact ca un asistent personal adevărat.

Sistemul este mai bine pus la punct decât cel al competitorilor. Cea mai importantă caracteristică este setarea unui memento, bazat pe interacţiunea utilizatorilor cu persoanele din agendă.

  1. Tastatura WordFlow

Utilizatorii pot tasta cuvinte prin simpla glisare pe literele cheie. În plus, fiecare cuvânt este asociat unui caracter Emoji, astfel că utilizatorii pot opta pentru folosirea unui astfel de caracter direct, fără a schimba tastatura. În ciuda îmbunătăţirilor aduse, bloggerii de la Business Insider susţin că WordFlow nu vine cu nimic nou.

  1. Cameră îmbunătăţită

Windows a introdus modul Burst (Fotografii în rafală), ceea ce înseamnă că prin apăsarea butonului utilizatorii pot capta până la 14 fotografii în doar 2 secunde, la final având posibilitatea să le păstreze pe cele mai reuşite.  

  1. Alte îmbunătăţiri

Windows a mai introdus modul pentru salvarea energiei, WiFi Sense, care le permite utlizatorilor să partajeze reţeaua de WiFi cu prietenii de pe Facebook şi contactele de pe Outlook şi Data Sense cu funcţia de control asupra traficului de Internet.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/windows-ii-prinde-in-sfarsit-din-urma-pe-apple-si-android-cu-noua-versiune-a-sistemului-de-operare-pentru-smartphoneuri-si-tablete-12496059
12496059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.