WhatsApp se pregăteşte să introducă noi taxe săptămâna aceasta. Ce trebuie să ştie utilizatorii

Autor: Alex Ciutacu Postat la 02 august 2018 684 afişări

 WhatsApp se pregăteşte să introducă noi taxe săptămâna aceasta. Ce trebuie să ştie utilizatorii

La doar o săptămână după ce Facebook i-a şocat pe investitori anunţând că ar putea resimţi o încetinire la nivel de creştere, compania a anunţat planurile prin care vrea să monetizeze platforma WhatsApp, potrivit MarketWatch.

Cumpărat pentru 19 miliarde de dolari în 2014, WhatsApp nu a contribuit din punct de vedere financiar până acum la veniturile companiei. Începând de miercuri, Facebook a schimbat acest lucru şi a decis să taxeze businessurile mari, precum Uber Technologies, sau Singapore Airlines, care utilizează WhatsApp pentru a livra mesaje către clienţi.

Compania taxează aproximativ 100 de companii pentru serviciile de mesagerie, şi a decis să facă ceea ce fondatorii iniţiali nu şi-au dorit, şi-anume să introducă reclame în platforma de mesagerie.

Acesta a fost şi motivul pentru care fondatorii iniţiali au părăsit compania. Istoria fabuloasă a fondatorilor WhatsApp care au renunţat la 1,3 miliarde de dolari numai ca să scape din „închisoarea” Facebook

Facebook totuşi a anunţat săptămâna trecută că la nivelul veniturilor, creşterea s-ar putea reduce cu două cifre. Nu este clar încă dacă transformarea WhatsApp într-un business care generează profit ar putea salva această situaţie.

„Totul face parte dintr-o strategie mai amplă”, spune Daniel Ives, head o technology research în cadrul GBH Insights. „Cred că funcţionează deja acest sistem de o vreme – clar nu pot indica spre un timp specific – şi este în linie cu strategia amplă a companiei de a creea anumite mecanisme noi de creştere. Există o potenţială sursă de venit din WhatsApp, Messenger şi Instagam”.

În ciuda faptului că Instagram şi WhatsApp se bucură de peste un miliard de utilizatori activi lunar, Facebook nu a scos la iveală încă datele financiare pentru Instagram. Analiştii estimează că, în mare, veniturile Instagram – provenite din advertisment – vor fi de cel puţin 10 miliarde de dolari la finalul anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
anunt,
facebook

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.