Washingtonul cere peste zece miliarde de dolari băncii BNP Paribas pentru încălcarea unor embargouri

Autor: Ion Gaidau Postat la 30 mai 2014 76 afişări

Justiţia americană a cerut băncii franceze BNP Paribas să platească o amendă de peste zece miliarde de dolari pentru că a încălcat timp de patru ani embargourile impuse de Statele Unite împotriva Cubei, Iranului şi Sudanului, scrie joi Wall Street Journal (WSJ).

BNP s-ar afla în negocieri pentru a plăti sub de opt miliarde de dolari, scrie WSJ, citând surse apropiate dosarului.

Această sumă reprezintă una dintre cele mai mari amenzi aplicate vreodată unei bănci în Statele Unite.

O decizie încă nu a fost luată şi discuţiile ar putea să dureze timp de mai multe săptămâni, adaugă WSJ.

Washingtonul acuză BNP Paribas că a ocolit în perioada 2002-2009 sancţiunile americane impuse Iranului, Sudanului şi Cubei. Banca a efectuat în aceste ţări plăţi în dolari.

O anchetă internă a băncii a semnalat la începutul anului un "volum important de operaţiuni care ar putea fi considerate neautorizate potrivit unor legi şi norme ale Statelor Unite".

BNP a alocat 1,1 miliarde de dolari pentru acest litigiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
FRANŢA,
BANCĂ
/actualitate/washingtonul-cere-peste-zece-miliarde-de-dolari-bancii-bnp-paribas-pentru-incalcarea-unor-embargouri-12666019
12666019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.