Wall Street Journal: Taxele mari pe muncă blochează revenirea economiei italiene. Plăţile în contul pensiilor totalizează aproape 13% din PIB

Postat la 18 noiembrie 2013 40 afişări

Italia a înregistrat în ultimii 10 ani cea mai slabă creştere economică dintre ţările cu economii dezvoltate şi traversează cea mai îndelungată recesiune de după cel de-Al Doilea Război Mondial, unul dintre principalele motive ale acestei evoluţii fiind taxele prea mari pe profit şi pe muncă.

Wall Street Journal: Taxele mari pe muncă blochează revenirea economiei italiene. Plăţile în contul pensiilor totalizează aproape 13% din PIB

 Statul italian preia aproximativ două treimi din profitul brut al firmelor prin taxe pe profit şi pe muncă, potrivit unei analize Wall Street Journal (WSJ).

"Statul ne strânge de gât", se plânge Partizia Zanotta, proprietarul unei firme de sudură cu 10 angajaţi din nordul Italiei, care a redus programul de lucru şi a renunţat la investiţii în echipamente din cauza crizei economice.

Italia a avut în ultimii 10 ani cea mai slabă creştere economică dintre cele 34 de state membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Economia este încă în recesiune în urma crizei financiare, iar şomajul a atins cele mai ridicate niveluri din ultimii 40 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
munca,
taxe,
wsj,
blocare,
cont,
economie,
pensii,
pib,
plati,
revenire,
profit
/actualitate/wall-street-journal-taxele-mari-pe-munca-blocheaza-revenirea-economiei-italiene-platile-in-contul-pensiilor-totalizeaza-aproape-13-din-pib-11704175
11704175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.