Wall Street Journal: Republica Moldova ar putea fi următoarea ţintă a lui Putin

Postat la 14 septembrie 2016 532 afişări

Wall Street Journal: Republica Moldova ar putea fi următoarea ţintă a lui Putin

Republica Moldova ar putea deveni următoarea ţintă a lui Putin. Evenimentele din Transnistria ar trebui să îi îngrijoreze pe liderii politici europeni, spun jurnaliştii americani care cred că preşedintele Rusiei nu a renunţat la planurile sale expansioniste. Jurnaliştii de la Wall Street Journal scriu că Republica Moldova ar putea deveni următoarea ţintă a lui Putin pe măsură ce evenimentele din Transnistria evoluează în favoarea susţinătorilor pro-ruşi.

Ziarul american arată că în timp ce liderii europeni se concentrează asupra ambiţiilor expansioniste ale Rusiei în Ucraina, Kremlinul pare să îşi fi întors privirea spre Republica Moldova, acolo unde controlează Transnistria, prin militanţii pro-ruşi. Jurnaliştii americani atrag atenţia asupra faptului că susţinătorii Kremlinului aniversează zece ani de la controversatul referendum din 2006, în care 97% dintre cetăţeni au votat pentru alipirea Transnistriei de către Rusia.

Pentru a marca momentul, Evgeniy Shevchuk, autoproclamatul preşedinte al regiunii, nerecunoscut nici măcar de oficialii ruşi, a elaborat un decret prin care cere recunoaşterea anexării Transnistriei. Shevchuk a cerut inclusiv realizarea până în luna noiembrie a unui plan cu privire la armonizarea legislaţiei celor două ţări.

Cititi mai multe pe www.vocea.biz.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.