VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupţie din ultimii 40 de ani: Cel puţin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite

Postat la 04 iunie 2018 63 afişări

Cel puţin 25 de persoane au murit, iar alte câteva sute au fost rănite, duminică, după erupţia vulcanul Fuego din Guatemala, cea mai violentă din ultimii 40 de ani, anunţă oficialii locali, care au confirmat că printre victime sunt mai mulţi copii.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupţie din ultimii 40 de ani: Cel puţin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriaşă de lavă şi cenuşă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experţilor, această erupţie este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Agenţia Naţională pentru Managementul Dezastrelor (Conred) a anunţat că un râu de lavă a lovit satul El Rodeo şi a distrus totul în cale, în case fiind surprinşi oameni care au ars de vii.

În Capitala Guatemalei, aeroportul La Aurora a fost închis din cauza cenuşii.

Jimmy Morales, preşedintele Guatemalei, a declarat stare de urgenţă în regiunea afectată, autorităţile avertizând că erupţia rămâne în continuare un pericol şi ar putea provoca fluxuri piroclastice şi alunecări de teren. Cele mai afectate regiuni sunt Chimaltenango, Escuintla şi Sacatepequez.

"Ar putea fi devastate cel puţin trei regiuni", a anunţat Jimmy Morales

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.