Vreţă să plecaţi în vacanţă? Destinaţiile europene ideale pentru primăvară

Postat la 03 februarie 2019 32 afişări

Cele mai bune destinaţii ale primăverii pentru turiştii din Europa combină oferta de atracţii culturale şi culinare cu promisiunea unei călătorii ferite de aglomeraţia lunilor în care fluxul vizitatorilor ajunge la cote maxime.

Vreţă să plecaţi în vacanţă? Destinaţiile europene ideale pentru primăvară

Lacurile din nordul Italiei sunt prima alegere recomandară de platforma Insightguides. Răspândite la poalele Alpilor, lacurile sunt atracţiile cele mai de preţ pentru patru zone din nordul peninsulei, Piedmont, Lombardy, Trentino şi Veneto. La Lacul Maggiore poţi să te bucuri de lumina unei zile blânde în timp ce în fundal se ridică munţii cu creste înzăpezite, deasupra spectaculoaselor insule. Dintre ele, cele mai cunoscute sunt Isola dei Pescatori (Insula Pescarilor) şi Isola Bella (Insula Frumoasă). Se mai poate vizita Isola Madre (Insula Mamă), care are un program de vizitare mai strict, dar este cunoscută pentru grădinile sale, menţinute după modele englezeşti în 1823 şi pentru castelul care adăposteşte capodopere ale artei dintre secolele XVI-XIX. Uimitoare este şi perspectiva oferită de lacul Como, unde pantele munţilor sunt colorate de sate pitoreşti. Garda este cel mai mare lac din Italia, măsurând 2350 de kilometri pătraţi, şi este la jumătatea distanţei dintre Brescia şi Verona. Cel mai vechi oraş de pe malul acestui lac este Sirmione, celebru pentru restaurante, baruri, cafenele şi magazine de lux dar şi pentru că aici se spune că ar fi avut o vilă poetul roman Catullus, ale cărei ruine se văd şi astăzi.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
destinatii,
plecare,
vacanta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.