Vreme tot mai schimbătoare. Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele zile

Postat la 19 ianuarie 2020 1819 afişări

Vreme tot mai schimbătoare. Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele zile

Duminică, se răceşte la deal şi la munte, aşa că ajungem la normal cu temperaturile şi o să avem de la minus 4 grade în Transilvania, la 4 grade în sudul ţării.

Ceaţă mai apare dimineaţa, în special în vest şi centru; o să plouă puţin pe litoral; în rest e posibil să burniţeze sau să fulguiască.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim atmosfera închisă, câţiva stropi de ploaie la malul mării şi un pic de burniţa în rest. Vântul devine mai insistent, iar maximele, la fel ca ieri, se opresc pe la 4 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, cerul rămâne acoperit de nori şi e posibil să burniţeze din când în când. Se înteţeşte şi vântul, iar pe la amiază se ating în jur de 3 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem o zi cam mohorâtă, puţină ceaţă în primele ore la câmpie şi câteva momente cu soare în zonele mai înalte.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş este ceaţă densă acum dimineaţa. Aceasta vine cu chiciură, o să fie şi burniţă şi condiţii de polei. Mai târziu zărim şi soarele, dar se face mai frig decât ieri, iar dacă ceata persista temperaturile rămân negative.

În ţinuturile vestică găsim vreme închisă şi rece şi puţină negura în prima parte a zilei. Temperaturile cobora şi în zona deluroasă şi, pe la amiază, vom avea cel mult zero grade.

În Transilvania acum este foarte frig, chiar ger în depresiuni, iar la Topliţa sunt minus 15 grade. În plus, avem ceaţă densă, care poate să persiste mai multe ore, aşa că mare atenţie! În zonele înalte apare şi soarele, dar se răceşte fata de ziua trecută.

În Oltenia găsim înnorări persistente, poate şi ceva burniţa, dar şi un pic de soare în zona deluroasă. Maximele se opresc pe la 3...4 grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme mai bună în dealurile Munteniei; cer înnorat şi condiţii de burniţa pe la câmpie şi cel mult 2...3 grade în termometre.

În Bucureşti rămânem cu atmosfera închisă, s-ar putea să burniţeze trecător şi vom avea o maximă de 3 grade. Presiunea atmosferică începe din nou să crească, iar noaptea va fi mai rece decât ultima, cu o minimă de minus 3 grade.

La munte, continuă vremea frumoasă, dar se răceşte. Sâmbătă, au fost în jur de 8 grade pe Valea Prahovei, astăzi temperaturile se opresc pe la 1 grad. Atmosfera se menţine însorită, însă dimineaţa, pe vai şi în depresiuni o să mai fie ceaţa şi chiciură.

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Luni, norii persistă în zonele joase, mai ales din vestul şi centrul ţării. Dimineaţa reapare ceaţa şi vor mai fi fulguieli sau burniţa. La deal şi la munte găsim vreme frumoasă, iar după prânz se arată soarele şi prin sud şi est.

Marţi se încălzeşte din nou la deal, la munte, dar şi în estul şi sudul ţării, pe unde va domina atmosfera însorită. În rest: frig, ceaţă persistentă şi multă umezeală.

Miercuri avem vreme plăcută şi caldă pentru această perioadă. Pe seara, în nord, centru şi est, încep se adune norii şi vor aduce câteva ninsori slabe. Se înteţeşte şi vântul, iar pe crestele montane o să fie viscol.

Tags: vremea, prognoza meteo, anm, temperaturi, prognoza meteo tara, prognoza meteo bucuresti,

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
temperaturi,
inregistrare,
grade,
ceata,
racire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.