"Vom oferi gratuit heroină dependenţilor pentru a le îmbunătăţi viaţa". Anunţul ŞOCANT al unui guvern european

Postat la 10 august 2018 136 afişări

"Vom oferi gratuit heroină dependenţilor pentru a le îmbunătăţi viaţa". Anunţul ŞOCANT al unui guvern european

Autorităţile din Norvegia vor oferi heroină dependenţilor, pentru a le creşte acestora nivelul de viaţă, a anunţat recent un oficial.

Programul va începe în 2020 şi va include, în primă fază, aproximativ 400 de persoane dependente.

Deşi este un program extrem de controverstat, mai mulţi susţinători au declarat că astfel se va reduce numărul crimelor şi al deceselor datorate consumului de droguri.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Sănătăţii din Norvegia a transmis: "Sperăm că această soluţie va îmbunătăţi calitatea vieţii pentru persoanele dependente, oameni la care astăzi nu putem ajunge şi pe care programele desfăşurate acum nu îi ajută."

Norvegia are unul dintre cele mai ridicate numere de decese survenite  ca urmare a supradozelor din Europa, 81 de persoane la fiecare milion.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.