Vitis Metamorfosis investeşte 5 milioane de euro în Podgoria Dealu Mare

Autor: Ioana Matei Postat la 04 octombrie 2013 67 afişări

Producătorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis finalizează anul acesta o investiţie de 5 milioane de euro în proiectul viti-vinicol din Podgoria Dealu Mare şi anunţă parteneriatul cu distribuitorul Heinrig pentru piaţa locală.

Vitis Metamorfosis investeşte 5 milioane de euro în Podgoria Dealu Mare

Investiţia a presupus achiziţia a 100 de hectare de teren, dintre care 67,5  hectare plantate cu viţă-de-vie, în centrele viticole Urlaţi, Finteşti şi Năeni, din Podgoria Dealu Mare, replantarea unei suprafeţe de 52,5 hectare, precum şi achiziţia, renovarea şi retehnologizarea cramei de la Vadu Săpat. Aceasta a fost realizată începând cu anul 2008 şi va fi finalizată până la sfârşitul anului în curs. Fondurile alocate proiectului reprezintă atât contribuţia acţionarilor, cât şi finanţare europeană atrasă. 

Planurile pentru următorii doi ani prevăd plantarea întregii suprafeţe de teren aflată în proprietatea companiei şi amenajarea cramei în vederea desfăşurării unor activităţi turistice specifice industriei. În acelaşi timp, Vitis Metamorfosis se va concentra şi pe activitatea de export.

În prezent, Vitis Metamorfosis are un portofoliu de opt vinuri: Cantus Primus Cabernet Sauvignon, produsul etalon al cramei, şi gamele Vitis Metamorfosis şi Fluturi & Farfalle. După recolta acestui an, portofoliul va fi imbogăţit cu noi produse, datorită soiurilor de struguri ce au intrat pe rod şi prin producerea unor vinuri Bio.

Începând cu luna august, vinurile produse de Vitis Metamorfosis sunt distribuite în România printr-un parteneriat exclusiv cu Heinrig Distribution, filiala locală a companiei germane Heinemann. Vitis Metamorfosis este singurul producător autohton de vinuri din portofoliul Heinrig.

Anul acesta, compania românească Vitivinicola I.R., aflată în portofoliul Marchesi Antinori, , îşi va consolida poziţia în Vitis Metamorfosis. Aceasta va prelua până la sfârşitul anului participaţia deţinută de Halewood România. În urma finalizării procesului de preluare, din acţionariatul Vitis Metamorfosis vor face parte compania Vitivinicola I.R. (77% din acţiuni) şi Familia Rista (23% din acţiuni).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vitis-metamorfosis-investeste-5-milioane-de-euro-in-podgoria-dealu-mare-11453609
11453609
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.