Viorica Dăncilă a lipsit, astăzi, de la şedinţa cu ALDE/ Varujan Vosganian: Premierul să ne prezinte opţiunea sa între relansare şi supravieţuire/ Ce le-a reproşat ALDE social-democraţilor la şedinţă

Postat la 19 august 2019 24 afişări

Purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian afirmă că premierul Viorica Dăncilă a lipsit de la şedinţa coaliţiei cu ALDE. Vosganian a transmis că ALDE aşteaptă răspunsul privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării guvernării şi să prezinte opţiunea "între relansare şi supravieţuire".

Viorica Dăncilă a lipsit, astăzi, de la şedinţa cu ALDE/ Varujan Vosganian: Premierul să ne prezinte opţiunea sa între relansare şi supravieţuire/ Ce le-a reproşat ALDE social-democraţilor la şedinţă

"Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliţiei, având ca temă răspunsul PSD faţă de poziţia ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, preşedintele PSD şi prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Aşteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare şi supravieţuire, opţiunea sa în privinţa activităţii Guvernului", a scris, luni, pe Facebook, deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că la întâlnire au participat Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici, care au aşteptat aproximativ 20 de minute să vină Viorica Dăncilă, reprezentanţii PSD anunţând că premierul urmează să vină.

În cele din urmă, discuţia a început fără liderul Executivului, nefiind dat un argument legat de absenţa Vioricăi Dăncilă de la şedinţa cu ALDE.

Potrivit aceloraşi surse politice, conducerea ALDE le-a reproşat celor doi miniştri PSD că social democraţii nu iau poziţie şi nu îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis pentru acţiunile sale, lăsând acest lucru doar în sarcina reprezentanţilor ALDE.

Deputatul ALDE Andrei Gerea a afirmat, luni, că PSD dă dovadă de un dublu limbaj în privinţa coaliţiei de guvernare. El a adăugat că nu e prima dată când PSD încearcă să scoată ALDE de la guvernare, purtând negocieri cu alte partide în acest sens.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sedinta,
premier,
optiune,
prezentare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.