Viorel Ştefan, ministrul de Finanţe, despre banii care lipsesc din buget: Este necesar un audit al Curţii de Conturi

Postat la 10 ianuarie 2017 138 afişări

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat marţi că cele 10 miliarde de lei care lipsesc din bugetul de stat sunt generate de proiecţii bugetare "politicianiste", iar comisiile de specialitate şi Curtea de Conturi vor verifica legalitatea şi oportunitatea celor două rectificări bugetare.

Viorel Ştefan, ministrul de Finanţe, despre banii care lipsesc din buget: Este necesar un audit al Curţii de Conturi

"Faţă de proiecţia iniţială upgradată prin cele două rectificări bugetare, cea din august şi cea din noiembrie, pe execuţie se constată nerealizarea a 10 miliarde de lei la poziţia de venituri. Chestiunea este foarte serioasă, dar pe de altă parte îmbracă un caracter tehnic, de aceea cred că examinarea în cadrul comisiilor de specialitate, odată cu pronunţarea asupra celor două ordonanţe de rectificare bugetară din cursul anului 2016, în condiţiile de comisiile de specialitate pot beneficia şi de asistenţa Curţii de Conturi, este necesar un audit al Curţii de Conturi pentru a verifica condiţiile de legaliate şi de oportunitate în care s-au făcut aceste rectificări", a declarat ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan,care este prezent la şedinţa Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor.

Viorel Ştefan a afirmat că, marţi, Birourile Permanente ale celor două Camere vor sesiza comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Întrebat dacă rectificările bugetare făcute de Guvernul Cioloş au "iz penal”, Viorel Ştefan a afirmat că aşteaptă auditul al Curţii de Conturi, dar "cu siguranţă" rectificările ridică un semn de întrebare aupra profesionismului guvernului Cioloş

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lipsa,
conturi,
curte,
audit,
finante,
buget,
ministru,
bani,
comisii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.