Violeta Niţescu, Băile Govora: Impunerea certificatelor verzi ne-a adus anulări pentru 59% din rezervări

Autor: Miruna Diaconu Postat la 07 noiembrie 2021 77 afişări

Violeta Niţescu, general ma­na­ger al companiei Băile Govora, care administrează trei hoteluri în sta­ţiu­nea cu acelaşi nume, spune că noile restric­ţii care presupun că doar cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală se pot caza în uni­tă­ţile de cazare au dus la un val de anu­lări, circa 59% din rezervări au fost anulate.

Violeta Niţescu, Băile Govora: Impunerea certificatelor verzi ne-a adus anulări pentru 59% din rezervări

Violeta Niţescu, general ma­na­ger al companiei Băile Govora, care administrează trei hoteluri în sta­ţiu­nea cu acelaşi nume, spune că noile restric­ţii care presupun că doar cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală se pot caza în uni­tă­ţile de cazare au dus la un val de anu­lări, circa 59% din rezervări au fost anulate.

„Perioada de după publicarea ho­tă­râ­rii privind certificatele verzi a fost catastrofală, avem 59% anulări pe pa­chetele de sănătate, dar nu doar din pri­cină de nevaccinare, în mod spe­cial din cauza mesajului public şi a re­ac­ţiei turiştilor de frică şi temere, plus im­punerea funcţio­nării la capaci­tate re­dusă de 50%“, spu­ne Violeta Niţes­cu, general ma­nager al companiei ho­te­liere Băile Govora.

Luna noiembrie era una slabă chiar şi în alţi ani, numărul cererilor fiind destul de mic, însă acum efectul ne­gativ este cu atât mai mare din cau­za restricţiilor. O modalitate de a atra­ge turiştii a companiei este de a oferi re­duceri pentru pachetele de trata­men­te pentru sănătate, în special pen­tru cele adresate oamenilor care vor să urmeze tratamente după COVID.

De asemenea, turiştii străini nu au mai îndrăznit să mai vină în aceas­tă perioadă, spune Violeta Niţescu, din cauza restricţiilor, dar şi a situaţiei pro­vocate de cel de-al patrulea val care suprasolicită sistemul medical, iar zilnic sunt anunţate peste 15.000 de cazuri şi sute de morţi.

„Singurii străini care nu au pier­dut tratamentul sunt de fapt oamenii care trăiesc de 20-30 de ani în străi­nă­ta­te şi se întorc în ţară, vin la Govora să îşi urmeze cura de tratament pen­tru tratarea în mod special a astmului bronşic şi a rinitelor alergice“, explică ea.

Incertitudinea şi încasările mici reprezintă motivul principal pentru care multe companii renunţă să se mai gândească la investiţii şi aşteaptă ca efectele pandemiei să se diminueze. În prezent, companiile hoteliere se focusează pe a supravieţui şi cu greu se pot gândi la planuri de viitor.

„Despre investiţii este aproape imposibil de trasat o planificare în condiţiile date, având în vedere creşterea preţului la gaze şi alimente, urmărim inflaţia şi evoluţia circulaţiei turistice“.

Creşterea preţului la alimente şi la utilităţi pune o şi mai mare presiune pe bugetul companiei, având în vedere că în această perioadă încasările sunt mici, doar la gaze facturile au crescut chiar şi cu 260% faţă de lunile trecute.

Pe lângă toate acestea, sectorul turistic se confruntă şi cu o criză a forţei de muncă, însă Violeta Niţescu spune că în hotelurile pe care le administrează încă nu se resimte acest lucru, având o echipă formată din oameni profesionişti pe care încearcă să îi păstreze.

Pentru perioada următoare, previziunile sunt destul de incerte, având în vedere că situaţia sanitară nu pare să se rezolve prea curând.

„Toată luna decembrie avem evenimente care se şi vând, vacanţa de 1 Decembrie, Crăciun şi Revelion, credem că vor veni oamenii şi în condiţii restrictive, fiind dornici să iasă după trei luni de mesaj public atât de negativ. Noi vom cuatifica efectele cu minus, important este că aici noi tratăm, nu doar vindem“, mai spune Violeta Niţescu.

Compania Băile Govora, care deţine trei hoteluri din staţiunea cu acelaşi nume, din judeţul Vâlcea, a înregistrat anul trecut o scădere de 52% a afacerilor, având în vedere că segmentul balnear a fost unul dintre cele mai lovite sectoare ale turismului. În 2020, compania hotelieră a înregistrat afaceri de doar 7,6 milioane lei şi pierderi de 340.000 lei, conform datelor Ministerului de Finanţe.

Compania din staţiunea Băile Govora deţine un hotel de patru stele, Palace, unul de trei stele, Belvedere, şi unul de două stele numit Hotel Parc.

Compania Băile Govora este deţinută de omul de afaceri Constantin Doru Stănescu, care este şi preşedinte al consiliului de administraţie.

Hotelul Palace, de patru stele, este situat în centru parcului din Băile Govora şi are o capacitate de 245 locuri de cazare,  repartizate cinci 5 etaje, şi un restaurant de 176 locuri. Hotelul Belvedere, de trei stele, are o capacitate de 76 locuri, pe când Hotelul Parc, de două stele, are 176 de locuri de cazare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
baile govora,
companie,
anulare,
cazare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.