VIOLENŢE la un protest împotriva partidului de extremă-dreapta din Germania: 125 de persoane au fost arestate

Autor: Ioana Bojan Postat la 21 noiembrie 2015 136 afişări

Numeroase persoane au fost reţinute sâmbătă în oraşul Weinheim, din sudul Germaniei, în urma unor confruntări violente între poliţie şi protestatari care au încercat să perturbe o conferinţă a partidului de extremă-dreapta NPD, relatează Deutsche Welle în pagina online.

Poliţia germană a reţinut 125 de persoane, între care numeroşi membri ai mişcărilor activiste de stânga, în timpul conferinţei Partidului Naţional Democrat (NPD) la Weinheim.

Poliţiştii au precizat că activiştii au încercat să treacă de barierele ridicate pentru a asigura securitatea conferinţei NPD. Protestatarii au aruncat cu pietre spre forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Mii de persoane au manifestat împotriva NPD, care şi-a organizat pentru a treia oară conferinţa la Weinheim, un oraş cu 44.000 de locuitori. Guvernul local a încercat fără succes, în trecut, să împiedice desfăşurarea conferinţei partidului acolo.

NPD este un partid de extremă-dreapta acuzat de xenofobie, care a evitat să fie interzis de autorităţile germane, în pofida legăturilor cu grupări interzise.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
PARTIDE,
PROTESTE
/actualitate/violente-la-un-protest-impotriva-partidului-de-extrema-dreapta-din-germania-125-de-persoane-au-fost-arestate-14894895
14894895
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.