Vine următoarea criză? Una dintre cele mai mari bănci din lume avertizează cu privire la ieşirile masive de capital din pieţele bursiere, ce depăşesc 30 de miliarde de dolari în ultima săptămână

Autor: Alex Ciutacu Postat la 02 iulie 2018 458 afişări

Vine următoarea criză? Una dintre cele mai mari bănci din lume avertizează cu privire la ieşirile masive de capital din pieţele bursiere, ce depăşesc 30 de miliarde de dolari în ultima săptămână

Investitorii şi-au scos săptămâna trecută banii din acţiunile bursei americane într-un ritm aproape record iar achiziţiile de titluri de trezorerie au ajuns la maximul ultimilor 10 ani, potrivit CNBC.

Din acţiunile şi obligaţiunile americane au ieşit 24,2 miliarde de dolari – al treilea cel mai ridicat nivel din istorie – iar la nivel global, peste 30 de miliarde de dolari au ieşit din pieţele bursiere, totalizând al doilea cel mai ridicat nivel din istorie, şi cel mai ridicat de la criza financiară până în prezent, potrivit strategilor de la Bank of America Merrill Lynch.

Ieşirile de capital au atins cel mai înalt nivel de la corecţia pieţei din februarie. În acelaşi timp, intrările de capital în obligaţiuni au rămas la un nivel scăzut, de 700 de milioane de dolari.

„Agitaţia aceea, pierderile pe care le-au înregistrat oamenii pe pieţele din afara SUA în urma războiului comercial a dus probabil la ce vedeţi acum pe pieţele bursiere în ultima săptămână – o mare mutare de forţe, o luptă pentru calitate”, spune Michael Hartnett, strateg-şef de investiţii în cadrul Bank of America Merrill Lynch.

„Nu e ca şi cum ar fi februarie 2016. Nu e ca şi cum privim recesiunea în ochi şi toată lumea se uită înspre reglementatori şi se panichează. Nu asta se întâmplă. Oamenii îşi repoziţionează activele”, spune el. „Asta explică ce s-a întâmplat cu pieţele în ultimele zile. Vrei să cumperi frică şi să vinzi lăcomie”.

Hartnett spune că luna iulie ar putea fi o lună în care investitorii vând volatilitate, dar piaţa va deveni apoi mai abruptă în august şi septembrie, înainte de alegeri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
miliarde,
capital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.