Viktor Orban: UE trebuie să "renunţe la iluzia federalismului" şi să negozieze un nou acord cu SUA

Postat la 23 ianuarie 2017 142 afişări

Uniunea Europeană trebuie să "renunţe la iluzia federalismului" şi să permită continentului să aibă "mai mulţi poli (de putere)", a declarat premierul ungar Viktor Orban, care a îndemnat UE să negocieze un nou acord cu Washingtonul, întrucât acordul de liber schimb SUA-UE a eşuat.

Viktor Orban: UE trebuie să "renunţe la iluzia federalismului" şi să negozieze un nou acord cu SUA

Potrivit agenţiei de ştiri MTI, liderul ungar a argumentat că Uniunea Europeană a devenit tot mai slabă şi nu îşi poate îndeplini scopurile primare, în legătură cu moneda unică, politica de securitate comunitară ori zona de cooperare economică euroasiatică.

Orban a insistat că "Bruxellesul a devenit obsedat de ideea utopică a unei Europe deasupra naţiunilor". Însă, "nu există o naţiune europeană, ci naţiunile Europei", a adăugat premierul.

Şeful Guvernului de la Budapesta a mai declarat că UE ar trebui să negocieze un nou acord cu Statele Unite, întrucât acordul de liber schimb a "murit". De asemenea, acesta a mai apreciat că este necesar şi un acord cu China, iar "chestiunea Rusiei ar trebui revizută".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.