Vicepreşedinte PNL: Corpul de Control al premierului este un organ de poliţie politică ce încalcă legea

Autor: Andreea Tobias, Vasile Măgrădean Postat la 05 martie 2015 51 afişări

Vicepreşedintele PNL, senatorul Alin Tişe, solicită Guvernului desfiinţarea Corpului de Control al primului-ministru, afirmând că este "un organ de poliţie politică al premierului care încalcă legea, astfel încât această instituţie să nu mai poată face controale în teritoriu.

Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că îi cere preşedintelui Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, să sesizeze organele abilitate pentru a verifica modul de cheltuire a unor sume din fondul de rezervă al Guvernului.

“Cer Guvernului desfiinţarea Corpului de Control al primului-ministru, este un organ de poliţie politică al premierului, care nu respectă legea. În aceste condiţii nu poate să ceară altor instituţii să respecte legea. Acestui Corp de Control ar trebui să i se interzică efectuarea de controale în teritoriu, în condiţiile în care raportul Curţii de Conturi a descoperit că Secretariatul General al Guvernului (SGG), de care aparţine acest corp, a cheltuit ilegal bani din fondul de rezervă al Guvernului. De asemenea, cer preşedintelui Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, să sesizeze organele abilitate spentru a verifica modul de cheltuire a acestor sume, dar şi activitatea Corpului de Control şi a SGG”, a spus Tişe.

Potrivit acestuia, în raportul Curţii de Conturi pe 2013 se arată că Secretariatul General al Guvernului a făcut “cheltuieli ilegale şi ineficiente”, în condiţiile în care premierul Victor Ponta şi ministrul Liviu Dragnea au mărit de cinci ori fondul de rezervă al Guvernului, până la 1,5 miliarde de lei.

“Din aceşti bani, prin pixul ministrului Liviu Dragnea s-au dat bani în campania electorală primarilor traseişti. Corpul de Control al premierului ar trebui să se autosesizeze, dar nu va controla niciodată acest lucru, astfel încât nu îşi mai justifică activitatea”, a subliniat vicepreşedintele PNL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IŞE,
CORP CONTROL PREMIER,
/actualitate/vicepresedinte-pnl-corpul-de-control-al-premierului-este-un-organ-de-politie-politica-ce-incalca-legea-13935116
13935116
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.