Vicepreşedinte ALDE îl acuză pe ministrul Muncii că şi-a însuşit o propunere ALDE

Postat la 16 iulie 2018 88 afişări

Vicepreşedintele ALDE Alexandru Băişanu a acuzat-o pe Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, că şi-a însuşit un proiect de lege iniţiat de ALDE, prin care anii petrecuţi în armată şi facultate ar putea fi consideraţi vechime în muncă, după ce, iniţial, a avizat negativ propunerea.

Vicepreşedinte ALDE îl acuză pe ministrul Muncii că şi-a însuşit o propunere ALDE

"Acum o lună şi ceva am iniţiat un proiect de hotărâre prin care propuneam ca armata, facultatea, plus masteratul şi doctoratul, să fie considerate vechime în muncă. La comsie a venit punctul de vedere al Ministerului Muncii, cu aviz negativ, iar acum câteva zile am auzit-o pe doamna Olguţa Vailescu, ministru de resort, spunând exact acelaşi lucru pe care îl propuneam eu printr-o lege, că îl va face pe baza unei ordonanţe de urgenţă, cu toate că la legea mea s-a dat pur şi simplu aviz negativ", a afirmat Alexandru Băişanu, după şedinţa grupului ALDE.

Deputatul ALDE a mai susţinut că, iniţial, Ministerul Muncii condus de Lia Olguţa Vasilescu, a dat aviz negativ propunerii iniţiate de ALDE.

"Trebuie să clarificăm un lucru, propunerea este propunerea ALDE, făcută de mine, alături de colegii mei din ALDE. Dacă doamna Olguţa Vasilescu a dat aviz negativ legii numai ca să o treacă prin OUG e o chestie destul de dubioasă şi neclară. Cred că era firesc să purtăm o discuţie, se putea retrage această propunere legislativă şi sprijineam cu toate forţele ca această propunere legislativă să apară ca OUG. Am cere o mai multă colaborare între noi şi domniile lor pentru că până la urmă luptăm împreună pentru binele cetăţenilor români", a mai precizat Băişanu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.