Vezi care este cel mai lung cuvânt din limba română. Tu poţi să-l pronunţi?

Postat la 22 octombrie 2016 356 afişări

Vezi care este cel mai lung cuvânt din limba română. Tu poţi să-l pronunţi?

De la orele de biologie din gimnaziu, ne aducem aminte de cele mai amuzante dar totodată cele mai complicate construcţii de cuvinte întâlnite vreodată. Noţiunile din textele de specialitate şi cele academice, de obicei ascund în spatele semnificaţiei lor pagini întregi de descifrare, din acest motiv unele din ele au ajuns să pară că sunt nişte improvizaţii rupte din alte limbi.

Vă propunem 5 cele mai lungi cuvinte din limba română, pe primul loc stă o îmbinare din 44 de cuvinte.

Ei bine, cel mai lung cuvant din limba romana este pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza si cu greu poate fi citit cursiv, de la un capat la celalalt.

Forma scurta a acestui cuvant este silicoza si, potrivit Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, denumeste o “boala pulmonara cronica profesionala care apare la muncitorii din mine, din carierele de piatra, din industria metalurgica, din industria portelanului si a sticlei etc., in urma inhalarii prelungite a pulberilor de bioxid de siliciu”.

Acest termen a castigat detasat topul celor mai lungi cuvinte din limba romana. Urmatorul are doar 36 de litere, in timp ce “bronzul” are 32.

Vezi in pagina urmatoare topul celor mai lungi cuvinte >>>>>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.