Veşti proaste pentru toţi imigranţii din Marea Britanie. Guvernul introduce noi regului care permit deportarea chiar şi a cetăţenilor UE născuţi acolo

Postat la 17 iulie 2020 7238 afişări

Veşti proaste pentru toţi imigranţii din Marea Britanie. Guvernul introduce noi regului care permit deportarea chiar şi a cetăţenilor UE născuţi acolo

Cetăţenii UE vor fi deportaţi pentru infracţiuni minore,  în ciuda faptului că aceştia ar avea permis de a rămâne, arată planul de imigraţie post-Brexit al secretarului de stat al Ministerului de Interne britanic, Priti Patel.

Normele care permit expulzarea infractorilor străini, dacă reprezintă o ameninţare pentru Marea Britanie, vor viza în special hoţii de buzunare şi pe cei care fură din magazine, şi vor fi aplicate începând cu prima lună din anul următor. Modificarea legislativă se va aplica celor peste 3 milioane de cetăţeni ai UE din Marea Britanie în procesul de acordare a dreptului de şedere.

Colin Yeo, avocat de imigrare, a avertizat că decizia este „o schimbare majoră” în legea actuală care necesită „o evaluare a proporţionalităţii şi o ameninţare actuală din partea persoanei care se confruntă cu deportarea”.

„Mă aşteptam ca numărul cetăţenilor UE  deportaţi să crească substanţial începând cu ianuarie 2021. Măsura îi va viza chiar şi pe cetăţenii UE născuţi în Marea Britanie - sau aduşi aici în copilărie - dacă nu au dobândit cetăţenia britanică, de exemplu, deoarece părinţii lor nu pot dovedi că erau stabiliţi aici la naşterea acestora”, a declarat Yeo, citat de The Independent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
cetateni,
uniunea europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.