Veşti proaste pentru şoferi: Rovinieta pentru pentru o categorie de autovehicule SE VA DUBLA

Postat la 22 august 2018 2116 afişări

Ministerul Transporturilor a trimis spre dezbatere publică un proiect de act normativ prin care propune ca transportatorii rutieri de marfă care folosesc autovehicule cu o greutate mai mare de 3,5 tone să plătească tarife mai mari la rovinietă dacă vor să circule pe drumurile publice, potrivit OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Veşti proaste pentru şoferi: Rovinieta pentru pentru o categorie de autovehicule  SE VA DUBLA

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă (OG nr. 15/2002) prevede dublarea tarifelor rovinietei pentru autovehiculele care au între 3,5 tone şi 7,5 tone, până la 600 de euro cuTVA inlcus pe 12 luni, de la 320 de euro cât este în prezent.

 

În contiuare, rovinieta pentru 90 de zile va ajunge la 171 de euro cu TVA inclus, de la 92 de euro în prezent.

 

De asemenea, tarifele pentru rovinieta de o zi vor fi de 12 euro cu TVA inclus pentru toate vehiculele mai grele de 3,5 tone.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.