Veşti proaste pentru proprietarii de maşini vechi. Un stat european impune amenzi de până la 20.000 de euro

Autor: Andra Stroe Postat la 24 decembrie 2019 6548 afişări

Veşti proaste pentru proprietarii de maşini vechi. Un stat european impune amenzi de până la 20.000 de euro

Autorităţile franceze şi-au îndreptat atenţia către proprietarii de vechicule vechi, mai ales SUV-uri sau camioane, introducând o lege care impune amenzi de până la 20.000 de euro pentru cei care poluează excesiv.

Măsura arată determinarea autorităţilor franceze de lupta cu poluarea şi schimbările climatice, încercând astfel să convingă tot mai mulţi locuitori să treacă la maşini electrice sau hibrid.

SUV-urile sunt printre cele mai poluante maşini, având un gabarit crescut şi o eficienţă scăzută în ceea ce priveşte consumul de combustibil. Ministrul francez de Finanţe estimează că amenzile vor aduce la buget aproximativ 50 de milioane de euro pe an, bani ce vor fi folosiţi pentru a ajuta producătorii auto.

Pe de altă parte, guvernul francez şi-a anunţat intenţia de a micşora subvenţiile pentru maşini electrice, bazându-se pe faptul că şi preţurile acestora vor scădea. Astfel, în 2020 guvernul va oferi până la 6.000 de euro, iar valoarea va scădea treptat în 2021 şi 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenzi,
impunere,
proprietari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.