Veşti bune pentru şoferi: Dacă aveţi permis normal de categoria B veţi putea conduce ÎNCĂ o categorie de vehicule

Postat la 07 februarie 2020 22252 afişări

Veşti bune pentru şoferi: Dacă aveţi permis normal de categoria B veţi putea conduce ÎNCĂ o categorie de vehicule

Un proiect de lege depus în Parlament prevede că permisul de conducere categoria B va putea fi folosit şi pentru motocicletele cu cilindree maximă de 125 cm3, dacă persoana respectivă are 24 de ani şi permis categoria B de cel puţin doi ani. Iniţiativa aprţine deputaţilor PSD Gabriel Petrea şi Alexandru Rotaru.

Proiectul legislativ prevede completarea legii circulaţiei pe drumurile publice cu următorul articol:

„După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani şi permisul categoria B obţinut cu cel puţin doi ani în urmă", scrie rtv.ro

Cei doi deputaţi susţin că în multe ţări europene legislaţia care reglementează obţinerea permisului categoria A1 include amendamente care facilitează obţinerea acestei categorii dacă solicitantul posedă categoria B.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
permis,
motociclete,
obtinere,
prevedere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.