LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Veşti bune pentru românii care vor să achiziţioneze o locuintă: Se schimbă radical regulile pe piaţa imobiliară

Postat la 19 mai 2019 5765 afişări

Veşti bune pentru românii care vor să achiziţioneze o locuintă: Se schimbă radical regulile pe piaţa imobiliară

În această săptămână, a fost publicată  în Monitorul Oficial Legea nr. 97/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.10/1995 privind calitatea în construcţii care schimbă radical regulile pe piaţa imobiliară privind construcţia şi livrarea de locuinţe, conform proiectului legislative.

În luna noiembrie a anului trecut, a fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.10/1995 privind calitatea în construcţii care va regelementa piaţa de construcţii pentru cei care vor să-şi cumpere o locuinţă nouă.

Această lege reglementează momentul în care cumpărătorii unei locuinţe se vor putea muta în imobilul cumpărat. Astfel, aceştia se vor putea muta doar după ce recepţia lucrărilor a fost efectuată, indifferent dacă vorbim despre construire, consolidare sau extindere.

În acest context, legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 765 din 30 septembrie 2016, cu completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata imobiliara,
reguli,
locuinta,
achizitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.