Veşti bune din sănătate: un spital din Galaţi a fost dotat cu un aparat care va fi folosit de pacienţi din cel puţin patru judeţe

Postat la 02 februarie 2019 100 afişări

Spitalul Judeţean din Galaţi a fost dotat cu un aparat modern de tratare a cancerului, care va fi folosit de zeci de mii de bolnavi din cel puţin patru judeţe. Acceleratorul liniar de particule va putea fi folosit în acest an.

Veşti bune din sănătate: un spital din Galaţi a fost dotat cu un aparat care va fi folosit de pacienţi din cel puţin patru judeţe

Noul aparat este modern şi reprezintă o metodă eficientă de tratament în domeniul cancerului.

Specialiştii spun că acceleratorul liniar de particule are componente ajustabile care îi permit să îndrepte radiaţia direct către zona tumorii, afectând foarte puţin ţesutul sănătos din jur.

Aparatul este montat într-un buncăr construit la Spitalul Judeţean din Galaţi şi va fi dat în folosinţă după efectuarea testelor şi obţinerea avizelor de funcţionare. La final, acceleratorul gălăţean va fi folosit de zeci de mii de bolnavi de cancer din judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea şi Vrancea.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
folosire,
aparat,
galati,
dotare,
pacienti,
sanatate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.