Vela, după incidentele dintre suporteri dinamovişti şi stelişti: Huliganilor le-am dat cartonaş roşu

Autor: Andreea Tobias Postat la 03 octombrie 2020 103 afişări

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susţine că Jandarmeria a fost prezentă la incidentele dintre suporteri dinamovişti şi stelişti pentru a opri răfuiala: „Persoane mânate de ură şi frustrare au hotărât să transforme evenimentul într-o luptă de stradă. Huliganilor le-am dat ieri un cartonaş roşu!”.

Vela, după incidentele dintre suporteri dinamovişti şi stelişti: Huliganilor le-am dat cartonaş roşu

„Ieri, meciul dintre Dinamo 2 şi CSA Steaua era programat fără spectatori, dar anumite persoane mânate, poate, de ură şi frustrare, au hotărât să transforme acest eveniment sportiv într-o luptă de stradă. Un suporter îşi susţine echipa favorită cu fair-play. El nu vine dotat cu cuţite şi pregătit de a crea dezordine socială şi haos la un meci fără spectatori. În primul rând, prezenţa acelor suporteri, în zona Ştefan cel Mare, la acea oră, nu era justificată sub nicio formă.Singurul motiv erau luptele de stradă şi dezordinea, pentru a-şi consacra poziţia de lideri în rândul huliganilor. Prezenţa Jandarmeriei Române în zonă a fost de a opri această răfuială”, a scris ministrul de Interne pe Facebook.

Conform lui Vela, măsura a fost preventivă, de a contracara orice formă de violenţă stradală.

„În momentul în care huliganii s-au manifestat violent în zona staţiei de metrou, agresând doi jandarmi şi ameninţând alţi oameni, forţele de ordine nu au avut altă soluţie decât de a interveni ferm şi de a extrage din public persoanele violente. În acea zonă se aflau familiile, copiii şi prietenii noştri. Nu permitem şi nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânirea pe străzi, pe fenomenul sportiv.Huliganilor le-am dat ieri un cartonaş roşu! Acest comportament nu trebuie tolerat într-o societate normală!”, a adăugat Vela.

Galeriile echipelor de fotbal Steaua şi Dinamo s-au ciocnit la metrou, vineri, înaintea meciului din Liga 3 Dinamo-CS Steaua.

Asociaţia Steliştilor 1947 a susţinut că nu a existat nicio întâlnire planificată între suporteri şi că jandarmii au devenit agresivi şi i-au împins pe suporteri spre gura de metrou şi au „trântit la pământ” pe câţiva, lucru continuat şi pe peron.

„Pe peron, jandarmii au folosit, fără nicio atenţionare, gazele lacrimigene din dotare, afectând, în special, persoanele care se aflau în metrou şi nu aveau nicio legătură cu situaţia respectivă; Nu este recomandată folosirea gazelor în spaţii închise şi la o distanţă mai mică de 3 metri (metroul are lăţimea de 3,2 metri)”, a scris pe Facebook Asociaţia Steliştilor 1947.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vela,
supoerteri,
incidente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.